Ο "καλός κυβερνήτης" π.Δημήτριος Καλύβας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 11/08/2014

ΑΠΕ-Σε ειδική τελετή προς τιμήν του ιερέα Δημήτριου Καλύβα, προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Καματερού, παραβρέθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, μετά τη Θεία Λειτουργία, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, κ.κ. Αθηναγόρας.


 

Ο ιερέας Δημήτριος Καλύβας, προΐσταται του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Καματερού από το 1963 και σε αυτά τα 51 χρόνια συνέδεσε την ιερατική και κοινωνική ζωή του, με το Καματερό. Σήμερα στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού, λειτουργεί και Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης όπου φοιτούν δεκάδες νέοι. Από το Κοινωνικό Παντοπωλείο προμηθεύονται τρόφιμα εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής, ενώ στις κτιριακές εγκαταστάσεις που ύστερα από προσπάθεια πολλών ετών κατασκεύασε ο πατήρ Δημήτριος Καλύβας, στεγάζεται σήμερα η Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως.


 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Αθηναγόρας χαρακτήρισε τον πατέρα Δημήτριο Καλύβα «καλό κυβερνήτη» τονίζοντας ότι «για πάνω από μισό αιώνα διακονούσε την τοπική κοινωνία χωρίς ποτέ να ρωτάει ποια είναι η ταυτότητα ή οι πολιτικές πεποιθήσεις αυτών στους οποίους προσέφερε τη βοήθεια του».


 

Συγκινητική ήταν η στιγμή κατά την οποία ο πατέρας Δημήτριος Καλύβας κατέθεσε την ιερατική του ράβδο στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, κ.κ. Αθηναγόρα αφού ύστερα από 51 χρόνια διακονίας και με προβλήματα υγείας, αποφάσισε, όχι να αποσυρθεί, αλλά να συνεχίσει να επιβλέπει το έργο του, το οποίο τώρα έχουν αναλάβει οι άλλοι ιερείς του ναού, βοηθούμενοι από το εκκλησιαστικό συμβούλιο.


 

Στην τελετή, εκτός του υπουργού Εσωτερικών, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του δήμου και της τοπική αυτοδιοίκησης.