Οι Παρακλήσεις για όλους τους αγρότες

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 04/08/2014

I.M.Κίτρους Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος κατά την περίοδο του 15Αυγούστου βρίσκεται καθημερινά κοντά στους γεωργούς, ιδιαίτερα τους καπνοπαραγωγούς των Πιερίων. Σε πολλές ορεινές Ενορίες οι Παρακλήσεις της Παναγίας τελούνται σε διαφορετικές ώρες της ημέρας, καθώς οι κάτοικοι είναι καπνοπαραγωγοί και, συνεπώς, απησχολημένοι με τις γεωργικές εργασίες.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 1 Αυγούστου, στις 5.00 το απόγευμα, χοροστάτησε στην Ακολουθία του Μικρού Παρακλητικού Κανόνα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λόφου. Την Κυριακή 3 Αυγούστου, στις 10.00 το βράδι, χοροστάτησε στην Ακολουθία του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνα στον Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου Μεσαίας Μηλιάς. Και στις δύο Ενορίες η συμμετοχή των πιστών ήταν αθρόα.

Ο Σεβασμιώτατος σε επίκαιρες ομιλίες του τόνισε τη θέση της Υπεραγίας Θεοτόκου στη διδασκαλία και τη ζωή της Εκκλησίας μας, ενώ συνεχάρη τους εφημερίους και τους πιστούς, διότι εκκλησιάζονται καθημερινά, παρά τον φόρτο και την κόπωση των γεωργικών εργασιών.