Η σιωπή του Φαναρίου, της Ιεράς ημών Συνόδου και του Προέδρου αυτής

Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 01/08/2014

Αναδημοσίευση αποσπάσματος από εφημερίδα «Ορθόδοξος Τύπος» της 25ης Ιουλίου 2014 (σελ 8)

 

 

«Ενώ εις την Ελλάδα ο Γεν. Γραμματεύς του υπουργείου Παιδείας κ. Γ.Καλαντζής αγωνίζεται δια την επικράτησιν του Ισλαμισμού εις την Χώραν (Τέμενος, Τμήμα Ισλαμικών Σπουδών εις το Πανεπιστήμιον Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένως εις την Θεολογικήν Σχολήν, την καθιέρωσιν της θρησκειολογίας κλπ) έχων την ενεργόν συμπαράστασιν του Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου (Τέμενος) και πολλών Σεβ. Μητροπολιτών, οι τούρκοι εξευτελίζουν την Ορθοδοξον Εκκλησίαν, το μυστήριον της θείας Ευχαριστίας, τον Ορθοδοξον ιερόν κλήρον κλπ. Μέσω τουριστικής κινηματογραφικής παραγωγής, υπό τον τίτλον «Κώδικας Σουμελά».

 

Εις αυτήν την οργανωμένην και προσβλητικήν ταινίαν δια την πίστιν μας δεν υπήρξεν οργανωμένη αντίδρασις υπό της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών υπό την ιδιότητα του προέδρου της Ιεράς Συνόδου».

 

Αντέδρασαν μόνον οι Σεβ. Μητροπολίται Ξάνθης και Σύρου με τον Σεβ. Ξάνθης να είναι επιθετικότερος του δευτέρου. Το όλον θέμα ήλθεν εις την δημοσιότητα από αποκλειστικόν ρεπορτάζ (μετά φωτογραφιών) του κ. Κων. Ζαφειρίου της εφημερίδος «Εσπρέσσο».

 

Στη συνέχεια η εφημερίδα αναδημοσιεύει το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ.