Μήνυμα του μητροπολίτη Κονίτσης στην κυβέρνηση

Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 25/07/2014

Με δηλώσεις του ο μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέας επισημαίνει τον κίνδυνο από τη στάση και την τακτική των Αλβανών που με'' πρόσχημα διοικητικές μεταρρρυθμίσεις στην τοπική αυτοδικοίκηση επιχειρούν να αποκόψουν ελληνόψυχες περιοχές με την Ελλάδα''.

Μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης αναφέρει:

 

« Η Αλβανία, που δεν είχε ούτε έχει πραγματικές φιλικές σχέσεις με την Ελλάδα, αφού μέχρι τώρα δεν πέτυχε να αφελληνίση τους Βορειοηπειρώτες με τις διάφορες δόλιες μεθοδεύσεις της, θέλει τώρα - με πρόσχημα διοικητικές μεταρρυθμίσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση - να εξουθενώση την ελληνόψυχη Χειμάρρα, τους Ελληνοβλάχους και αρκετά Ελληνικά χωριά, στην παραμεθόριο με την Ελλάδα περιοχή.

Η Χειμάρρα πρόκειται να ενωθή με τον αμιγώς αλβανικό δήμο Vranisht ενώ το κόμμα των «Τσάμηδων», που έχει πέντε (5) β που πρόκειται να δημιουργηθή, να μετονομασθή σε «Δήμο Τσαμουριάς», στον οποίο θα ενταχθούν και ωρισμένα αμιγώς Βορειοηπειρωτικά χωριά.

 

Έχει, χρέος εθνικό και η Ελληνική Κυβέρνηση και, μάλιστα, το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, να αντιδράση αποφασιστικά και μεθοδικά, ώστε να μην περάση η αφόρητη και μισελληνική αυτή απόφαση της γείτονος. ».