Χωρίς συσσίτιο λόγω θέρους

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 03/07/2014

της Κάτιας Γερακαρίτου

Χωρίς συσσίτιο θα μείνουν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο περίπου 2.500 άτομα που εξυπηρετούνται από τις κατά τόπους ενορίες της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης. Ο λόγος, η καλοκαιρινή ξεκούραση των εθελοντών που στελεχώνουν τα συσσίτια.

Σε μεγάλο βαθμό τα συσσίτια των εκκλησιών στηρίζονται σε εθελοντές, οι οποίοι, όμως, το καλοκαίρι φεύγουν διακοπές, με αποτέλεσμα να μένουν κλειστοί οι χώροι όπου σιτίζονται οι άποροι. «Τα ενοριακά συσσίτια λειτουργούν σε εθελοντική βάση και οι εθελόντριες έχουν οικογένεια και είναι κυρίως μεγάλης ηλικίας γυναίκες, οι οποίες και αυτές πρέπει να ξεκουραστούν» τόνισε στη Voria.gr o πατέρας Δαβίδ, από το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης.

Όπως εξηγεί όμως τα 2.500 άτομα δεν μένουν χωρίς βοήθεια καθώς οι ενορίες φροντίζουν να τα προμηθεύσουν με δέματα με ξερά τροφή είτε με βοηθήματα. Παράλληλα, σύμφωνα με τον πατέρα Δαβίδ, τους δυο αυτούς μήνες παραμένουν ανοιχτά τρία συσσίτια στον Αγ. Δημήτριο, στην Παναγία Δέξια και στον Προφήτη Ηλία, τα οποία εξυπηρετούν ειδικές και έκτακτες ανάγκες.

Καθόλη τη διάρκεια της χρονιά πάντως η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης λειτουργεί 16 ενοριακά συσσίτια τα οποία με την φροντίδα των εθελοντριών δίνουν ένα πιάτο ζεστό φαγητό σε περίπου 2.500 άτομα. Την ίδια ώρα ο δήμος Θεσσαλονίκης θα συνεχίσει να προσφέρει συσσίτια στα περίπου 750 άτομα που εξυπηρετεί, καθώς οι άδειες στους εργαζόμενους θα δοθούν εκ περιτροπής.