Αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία στον Πειραιά

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 29/06/2014

Ι.Μ.Πειραιώς-Με τη δέουσα λαμπρότητα κατά την εκκλησιαστική τάξη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ τέλεσε την Αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία των Αποστολικών Διαταγών στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Νέου Φαλήρου, σήμερα Κυριακή πρώι 29 Ιουνίου 2014 ημέρα μνήμης και τιμής των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στο κήρυγμά του έκανε σαφείς αναφορές για την τιμή και δόξα που οφείλουμε στους Αγίους Αποστόλους και κήρυκες του Θείου Λόγου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε επίσης σε αυτό το συνοδικό πολίτευμα της πρώτης εκκλησίας, το οποίο είναι ορατό μέσα από τη ζωή και τα έργα των Αποστόλων, τα οποία καθόλη τη βιοτή τους έκαναν πράξη, θέτοντας ως πρώτη τους επιλογή το Κήρυγμα και τη Θυσία για το καλό της Εκκλησίας. Αποτέλεσμα αυτόν υπήρξε η ατίμωση, ο ευτελισμός και εν τέλει ο θάνατός τους.
Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κατά το κήρυγμά του στην ιδιαιτέρη αυτή Θεία Λειτουργία των Αποστολικών Διαταγών που τελείται κάθε έτος, προέτρεψε το εκκλησίασμα όπως μοιάσει και στο κηρυκτικό και στο θυσιαστικό πνεύμα των Αποστόλων.
Αξίζει να σημειωθεί δε, ότι στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης προέβη σε χειροθεσία εις Αναγνώστην ενός έγγαμου λαϊκού με δύο τέκνα, Πτυχιούχου Πολιτικού Μηχανικού του ΕΜΠ και Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, τον οποίο όπως ανακοίνωσε και στο εκκλησίασμα, το προσεχές διάστημα θα χειροτονήσει εις Διάκονον.