Αγρυπνία Μοναχών στην Κόρινθο

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 27/06/2014

Την Τετάρτη 25 Ιουνίου, 2014, στον Ι. Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Ιερά Αγρυπνία προς τιμην «πάντων των Αγίων Αποστόλων, συνεργών του Αποστόλου Παύλου εν τω καταρτισμώ της εν Κορίνθω Αγίας Εκκλησίας», προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Διονυσίου και πλαισιωμένου υπό πλειάδος Κληρικών της Ι. Μητροπόλεώς .

Στην Ι. Αγρυπνία έψαλλαν καλλίφωνοι χοροί εκ των Μοναζουσών της Ι. Μητροπόλεως, προσφέροντας στο πλήθος των συμπροσευχομένων πιστών και σ’ αυτή την αγρυπνία, την δυνατότητα της «εν κατανύξει» συμμετοχής τους και της πνευματικής ανατάσεώς τους.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβ. Ποιμενάρχης ευχαρίστησε τις Μοναστικές Αδελφότητες για την σεμνή παρουσία τους και τους πιστούς για την αθρόα συμμετοχή τους, που υποδηλώνει την ευλάβειά τους στον Απόστολο Παύλο και την υπακοή τους στα καλέσματα της Τοπικής Εκκλησίας.

Με αφορμή δε την εορτή της μνήμης των Συνεργών του Αποστόλου Παύλου στο κήρυγμά του ανέπτυξε το θέμα: «Εκκλησία, Απόστολος Παύλος και οι συνεργοί των», προτρέψας τους πιστούς να μένουν με ευλάβεια και υπακοή, χωρίς ζήλιες και φθόνο, συνδεδεμένοι με την Εκκλησία, όπως δίδαξε ο Απόστολος Παύλος. Τέλος προέτρεψε να γίνονται οι πιστοί συνεργοί της Εκκλησίας, των Αποστόλων και των Διαδόχων τους Επισκόπων ώστε να δοξάζεται ο Θεός, να τιμάται ο Απόστολος, η διδαχή και το έργο Του και οι πιστοί να απολαμβάνουμε τα ουράνια χαρίσματα, αφού συνεργήσαμε προς τούτο, ο καθ’ ένας με τον τρόπο του και το ήθος του, να μας προσφερθούν.