Ο Αρχιεπίσκοπος για την τραγωδία στα Τέμπη

Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 01/03/2023
Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος έκανε την ακόλουθη δήλωση για την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στην Kοιλάδα των Τεμπών:
«Ειλικρινά, δεν βρίσκω λόγια για να περιγράψω την βαθύτατη οδύνη μου και την απέραντη θλίψη μου για το τραγικό δυστύχημα, που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες συνανθρώπους μας, πολλούς μάλιστα ιδιαίτερα νέους στην ηλικία.
Εύχομαι και προσεύχομαι για την ανάπαυση των ψυχών των αθώων θυμάτων και οι σκέψεις μου βρίσκονται στις οικογένειές τους που θρηνούν τον αδόκητο χαμό τους. Ο Πανάγαθος Θεός να τους δίδει δύναμη και να τους προσφέρει την εξ ύψους παρηγορία. Τόσο εγώ προσωπικά, όσο και η Εκκλησία μας είμαστε και θα είμαστε στο πλευρό τους σε τούτες τις δύσκολες στιγμές».
Νωρίτερα, ο Μακαριώτατος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο.
 
Επικοινωνία με Πρόεδρο Δημοκρατίας
 
Στο μεταξύ τηλεφωνική επικοινωνία με την Εξοχώτατη Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε πριν από λίγο ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Ο Αρχιεπίσκοπος, αφού εξέφρασε τη βαθιά του οδύνη για την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία, συμφώνησε με την κυρία Πρόεδρο, την ματαίωση λόγω του εθνικού πένθους του καθιερωμένου γεύματος που παραθέτει η Προεδρία της Δημοκρατίας προς τιμήν της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για την 5η Μαρτίου.
 
Στο πλαίσιο του εθνικού πένθους, ο Μακαριώτατος ακύρωσε όλες τις προγραμματισμένες δραστηριότητές του για αύριο Πέμπτη 2 Μαρτίου και για μεθαύριο Παρασκευή 3 Μαρτίου.