Τρισάγιο στον τάφο του Χριστόδουλου

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 28/01/2023
 
Στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων,του Α΄ Κοιμητηρίου Αθηνών, τελέσθηκε σήμερα, με την άδεια και ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β' τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία και τo δεκαπενταετές Μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών κ. Θεολόγου, συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σύρου κ. Δωροθέου Β΄ καί Κερκύρας κ. Νεκταρίου, και συνευχομένου εντός του ιερού Βήματος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, και με την παρουσία πολλών Κληρικών, Πρεσβυτέρων και Διακόνων και συνεργατών του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου, εν οις και ο Πρωτοπρ. Θωμάς Συνοδινός.
Λόγο εγκωμιαστικό για την προσωπικότητα και το φιλανθρωπικό έργο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου κατέθεσε, κατά προτροπή του προεξάρχοντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών κ. Θεολόγου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β'.
Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος ανεφέρθη στην τελευταία παρακαταθήκη του αείμνηστου Ιεράρχου, η οποία συνοψίζεται και συμπυκνώνεται στις λέξεις «αφύπνιση», από τον πνευματικό λήθαργο και «αντίσταση» σε κάθε τι που αντιστρατεύεται την Εκκλησία και την Πατρίδα μας!
Ακολούθως, τελέσθηκε τρισάγιο επί του τάφου του από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βρεσθένης κ. Θεόκλητο. 
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' το εσπέρας θα επιστρέψει στην Ερμούπολη και αύριο το μεσημέρι θα πλεύσει στην ιερά νήσο Τήνο, υποδεξόμενος τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, ο οποίος θα συμμετάσχει στις λειτουργικές τελετές και πνευματικές εκδηλώσεις επί τη 200ή επετείω από της Ευρέσεως της Αγίας Εικόνος της Μεγαλόχαρης, την Κυριακή και τη Δευτέρα, 29 και 30 Ιανουαρίου.