Λειτουργία Αρχιεπισκόπου στο κατεχόμενο μοναστήρι Απ. Βαρνάβα

Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 11/06/2014
Ανήμερα της γιορτής του Αποστόλου Βαρνάβα, ιδρυτή και προστάτη της Εκκλησίας της Κύπρου, τελέστηκε το πρωί Αρχιερατικό συλλείτουργο στο κατεχόμενο μοναστήρι του Αποστόλου Βαρνάβα στην Αμμόχωστο από τον ηγούμενο της μονής αρχιμανδρίτη Ιωάννη,στην παρουσία δεκάδων πιστών, ήταν περίπου διακόσιοι, οι οποίοι μετέβησαν με λεωφορεία από τις ελεύθερες περιοχές. 

Την ίδια στιγμή, σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης, τελέστηκε Συνοδικό Αρχιερατικό συλλείτουργο στον ιερό ναό Αποστόλου Βαρνάβα Δασουπόλεως, προϊσταμένου του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου ο οποίος αναφέρθηκε στο νόημα της ευαγγελικής περικοπής και τη σημασία που έχει η μνήμη του Αποστόλου Βαρνάβα, τόσο για την Κύπρο όσο και για όλη Εκκλησία.

«Δεν πρόκειται να ξεχάσουμε»

Ο Αρχιεπίσκοπος, στο περιθώριο αυτής της μεγάλης γιορτής δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τις εξελίξεις στο Κυπριακό αλλά και την Οικονομία.

Πρωτίστως, έστειλε το μήνυμα πως όσα χρόνια κι αν περάσουν , δεν πρόκειται να ξεχάσουμε τις πατρογονικές μας εστίες, λέγοντας παράλληλα ότι ο πρόεδρος της δημοκρατίας όπως και οι προηγούμενοι προέδροι της Κύπρου, αγωνίστηκαν με πείσμα για την επίτευξη μιας σωστής και δίκαιης λύσης αλλά δεν τα κατάφεραν.

Αυτό ωστόσο, δεν τους βαρύνει, είπε. Βαρύνει την άλλη πλευρά γιατί αν η λύση εξαρτώταν από εμάς θα ήταν γεγονός. Επανέλαβε επίσης ότι οι Τούρκοι θέλουν δύο κράτη στην Κύπρο, στέλνοντας το μήνυμα ότι οι Τούρκοι ποτέ δε θα λάβουν κρατική υπόσταση αν δεν συγκατανεύσουν να κάνουμε ένα σωστό κράτος, ούτως ώστε να ζήσουμε στη γη των πατέρων μας, Έλληνες και Τούρκοι.

Αισιόδοξος ο Αρχιεπίσκοπος

Σε ότι αφορά την επιστροφή της Κύπρου στις αγορές, ο Αρχιεπίσκοπος, είπε πως είναι αισιόδοξος ότι πολύ σύντομα η Κύπρος θα βγει από την οικονομική κακομοιριά. Η ανάπτυξη θα λάβει σάρκα και οστά και θα είναι γνωστή και προσιτή σε όλους.

(ΣΙΓΜΑ)