Στον μητροπολίτη Σύρου από το Ταταρστάν

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 09/06/2014

 Ι.Μ.Σύρου- Ο Υπουργός Τουρισμού, Νεότητας και Αθλητισμού του Ταταρστὰν κ. Σεργκέι Ιβανόφ,  συνοδευόμενος από τη σύζυγό του κα. Dilbar Sadykova, τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γεώργιο Πουσσαίο, τον Πρόεδρο των Ξενοδόχων Σύρου κ. Ιάκ. Αρβανίτη και τον Διευθυντή του Γραφείου Προσκυνηματικού Τουρισμού κ. Αντώνιο Μαραγκό, επισκέφθηκε απόψε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β' στο Επισκοπείο Ερμουπόλεως,  στα πλαίσια ενημερωτικών επισκέψεών του στα νησιά των Κυκλάδων  για τη διερεύνηση των δυνατοτήτων αμοιβαίας ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού μεταξύ των Κυκλάδων και του Καζάν.

     Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' υποδέχθηκε με φιλόφρονες λόγους τον Υπουργό κ. Ιβάνωφ, του προσέφερε εικόνα της Παναγίας της Τήνου και τόνισε ότι  ο λαός της Σύρου είναι και πρόθυμος και έτοιμος να δεχθεί τουρίστες από το μακρινό Ταταρστάν, γεγονός που θα συμβάλει στη γνωριμία και την αλλοκατανόηση ανθρώπων με διαφορετική κουλτούρα και πολιτιστική κληρονομιά.

    Ο κ. Ιβάνοφ ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β', εκφράζοντας τη συγκίνησή του για τη θερμή υποδοχή και του προσέφερε τοπικά γλυκίσματα του Ταταρστάν.

 

Σημείωση: Η Δημοκρατία του Ταταρστάν είναι ομοσπονδιακό υποκείμενο της Ρωσικής Ομοσπονδίας (μια από τις Δημοκρατίες της Ρωσίας). Η έκτασή της είναι 68.000 km² με πληθυσμό 3.800.000 κατοίκων. Πρωτεύουσα της δημοκρατίας είναι το Καζάν. 

 

Το 2014 υπογράφηκε πρωτόκολλο συνεργασίας σε θέματα τουρισμού μεταξύ του Ταταρστάν και του τουριστικού νησιού της Σύρου.