Εορτασμός των Φώτων στον Δήμο Πηνειού

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 07/01/2023

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με την παρουσία πλήθους κόσμου, εορτάστηκαν στον Δήμο Πηνειού τα Θεοφάνεια.

Με σύμμαχο τον ήλιο, στις 11 π.μ. έγινε στην Μπούκα Γαστούνης η τελετή καθαγιασμού των υδάτων και κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού. Περισσότεροι από δέκα κολυμβητές βούτηξαν για τον Σταυρό που τελικά σήκωσε πρώτος στα χέρια του ο Ευάγγελος  Θεοδωράτος.

Στις 12 ακολούθησε ο Αγιασμός των Υδάτων στο γραφικό Λιμανάκι της Γλύφας από τον Πανοσιολογιώτατο αρχιμανδρίτη π. Φιλάρετο και ιερείς της τοπικής εκκλησίας. Οι κολυμβητές βούτηξαν για την ανάδυση του Σταυρού τον οποίο βρήκε ο Στάθης Κεαλόγλου για ένατη συνεχή χρονιά!

Και στους δύο κολυμβητές ο Δήμαρχος Πηνειού χάρισε εικόνες της Παναγίας.

Μετά το πέρας της τελετής στη Γλύφα, ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε: «Εύχομαι σε όλους ο Σταυρός να φωτίζει τις ψυχές μας και το πνεύμα μας! Να είναι  χρονιά αγάπης, αλληλεγγύης και ενότητας, καλλίκαρπη, μακριά από πανδημίες και στέρηση βασικών αγαθών! Καλή και ευλογημένη χρονιά σε όλους!»

Παρόντες στον εορτασμό των Θεοφανείων ήταν: ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Διον. Καλαματιανός, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδ. Βασιλόπουλος, ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Σπ. Βασιλείου , ο πρόεδρος του ΝΠ Πολιτισμού κ. Δ. Βασιλόπουλος, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Ν. Μαφρέδας, Σ. Μάλλιαρης, και Γ. Κολοκατίνης, ο τομεάρχης Πολιτισμού της ΝΔ κ. Χρ. Σούλης, ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ. Παναγιωτόπουλος, μέλη του Δημοτικού συμβουλίου, πρόεδροι και μέλη ΤΣ, εκπρόσωποι φορέων κ.α.