Έτσι "μαδούσαν" τους ιερείς

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 27/05/2014

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ έπεσε το πρωί του Σαββάτου στην Ομόνοια ένας 36χρονος, μέλος εγκληματικής ομάδας που εξαπατούσε συστηματικά ηλικιωμένους ιερείς. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο δράστης και οι συνεργοί του είχαν καταφέρει να αποσπάσουν πάνω από 188.000 ευρώ από τους ιερείς.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών του Τ.Α. Ομόνοιας, σε συνεργασία με τα Τμήματα Ασφαλείας Καμινίων και Πειραιά, ο συλληφθείς, μαζί με έναν 37χρονο, ο οποίος είχε ηγετικό ρόλο και άλλους δύο άγνωστους συνεργούς του, είχαν συστήσει από τον Ιούνιο του 2013, τουλάχιστον, εγκληματική ομάδα και διέπρατταν απάτες σε βάρος ιερέων.

Έτσι έστηναν το κόλπο

Εντόπιζαν ηλικιωμένους ιερείς από την επαρχία, με τους οποίους επικοινωνούσαν τηλεφωνικά και τους έπειθαν να έρθουν στην Αθήνα με το πρόσχημα ότι είχαν εκταμιευθεί μεγάλα χρηματικά ποσά στο όνομά τους είτε από το εφάπαξ τους είτε από διάφορα προγράμματα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η πρώτη επικοινωνία γινόταν συνήθως με τον 37χρονο και στη συνέχεια επικοινωνούσαν μαζί τους τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας. Όταν οι ανυποψίαστοι κληρικοί έφταναν στην Αθήνα, τους παραλάμβανε ο 36χρονος, ο οποίος στη συνέχεια τους οδηγούσε σε διάφορες τράπεζες και με το πρόσχημα ότι έπρεπε να δώσουν κάποια χρήματα για να καλύψουν έξοδα-φόρους αποσπούσε διάφορα χρηματικά ποσά. Μέρος των χρημάτων το παρέδιδε στους άγνωστους συνεργούς του.

Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί ότι τα μέλη της σπείρα έχουν εξαπατήσει, με την ίδια μεθοδολογία, 13 ηλικιωμένους ιερείς, από τους οποίους απέσπασαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 188.320 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του