Υποδοχή της Τιμίας Κάρας της Αγ.Παρασκευής στην Καισαριανή

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 25/05/2014
Στον Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών στις 24 Μαϊου πραγματοποιήθηκε λαμπρά υποδοχή της Τίμιας Κάρας της Οσιομάρτυρος Αγίας Παρασκευής.
Η Τίμια Κάρα εξήλθε εκ της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Μακρυμάλλης Ευβοίας με Ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ.Χρυσοστόμου και την μετέφερε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής  Αρχιμανδρίτης π.Ιάκωβος.
 
Την παραλαβή της Τίμιας Κάρας έκανε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής κ.Δανιήλ μετά του Πρωτοσύγκελου Αρχιμανδρίτη π.Αναστάσιου Τασόπουλου και του Ιεροκήρυκα  Αρχιμανδρίτη π.Καλλίνικου Νικολάου, των Ιερέων του Ναού και πιστών που θέλησαν να ασπαστούν το Άγιο Λείψανο της Αγίας Παρασκευής.
 
Στον Ναό Τελέστηκε μετά την παραλαβή ο Εσπερινός του Τυφλού μετά αρτοκλασίας Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής κ.Δανιήλ.
 
Στο Κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής κ.Δανιήλ αναφέρθηκε στον Βίο της Αγίας και ανέλυσε την φράση Οσιομάρτυς όπου αναφέροντας χαρακτηριστικά είπε:
 
Οσία ονομάστηκε διότι υπέστη το Μαρτύριο της συνειδήσεως, δηλαδή της εκουσίας προσφοράς της Ζωής της στον Χριστό αρνούμενη να ζήσει τα εγκόσμια.
 
Το δέυτερο όνομα της, Μάρτυς το έλαβε διότι μαρτύρησε για τον Κύριο Ιησού Χριστό διότι υπέστη μαρτύρια σωματικά και παρέμεινε η πίστη της ακλόνιτη.
Αυτά είναι τα δύο Μαρτύρια τα οποία υπέστη και ονομάστηκε έτσι.
 
Στον Ιερό Ναό θα τελούνται καθημερινά Ακολουθίες όπως της Θείας Λειτουργίας,του Εσπερινού και παρακλήσεις στην Αγία Παρασκευή έως την αναχώρηση της Τίμια Κάρας  τη 1η Ιουνίου τρέχοντος έτους.
 
.
Φωτογραφίες και κείμενο: Βαγγέλης Καρπαθάκης.-lavaron.gr