" Ο αρχιεπίσκοπος χειρίζεται με μεγάλη μαεστρία την Αριστερά και τη Δεξιά του Κυρίου..."

Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 21/05/2014

(αναδημοσίευση ΝΕΑ -μικροπολιτικός)     "Σε αναλογία Καθολικών, θα ήταν σαν να έμπαινε ο ιταλός πρωθυπουργός στο κονκλάβιο των καρδιναλίων. Εμείς δεν έχουμε, βέβαια, Καπέλα Σιξτίνα. Εχουμε όμως τη Μονή Πετράκη, όπου συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος. Το κατώφλι της και μάλιστα του χώρου όπου συνεδριάζουν οι συνοδικοί πέρασε για πρώτη φορά στην Ιστορία έλληνας Πρωθυπουργός την περασμένη Παρασκευή.

 

Ο Αντώνης Σαμαράς έλαβε την απόφαση να μετάσχει στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου αργά το βράδυ της Πέμπτης. Επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και έγιναν οι σχετικές συνεννοήσεις, ώστε η παρουσία του να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

 

 
Το επόμενο πρωί ο Πρωθυπουργός μπήκε στη Μονή Πετράκη από την κεντρική είσοδο της οδού Γενναδίου. Πριν ανέβει στον δεύτερο όροφο του κτιρίου πέρασε από τη Μονή των Αγίων Ασωμάτων, όπου προσκύνησε την κάρα της προστάτιδος των ματιών Αγίας Παρασκευής. Στη συνέχεια ο Ιερώνυμος τον οδήγησε στην αίθουσα όπου βρίσκονταν οι λοιποί συνοδικοί. Εκεί ο Σαμαράς ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας σε όλη την περίοδο της κρίσης. Οσο για τον Ιερώνυμο, ανταπέδωσε μιλώντας για τη σημασία συμπόρευσης Εκκλησίας και Πολιτείας για το καλό του έλληνα πολίτη. Επειδή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα που Πρωθυπουργός και Αρχιεπίσκοπος ανταλλάσσουν φιλοφρονήσεις, υποθέτω ότι ο Σαμαράς επιχειρεί να συσπειρώσει το παραδοσιακό αστικό κοινό της Εκκλησίας.
 
 
Οσο για τον Ιερώνυμο, οφείλω να ομολογήσω ότι χειρίζεται με μεγάλη μαεστρία τόσο την Αριστερά όσο και τη Δεξιά του Κυρίου..."