Άσσηρος:Η εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 20/05/2014

Ι.Μ.Λαγκαδά-Με την πρέπουσα λαμπρότητα τελέσθηκε το απόγευμα της Τρίτης 20 του Μηνός Μαΐου ε.έ., εις τον πανήγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ασσήρου,  ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός μετά αρτοκλασίας επ’ ευκαιρία της εορτής των Αγίων και ενδόξων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Κατά την διάρκεια του Εσπερινού ο οποίος τελέσθηκε χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, παρέστησαν ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Σάββας Αναστασιάδης, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Αναστασιάδης, ο Πρόεδρος της Κοινότητος Ασσήρου κ. Ιωάννης Κούτλας, εκπρόσωποι του Στρατού Ξηράς και των Σωμάτων Ασφαλείας, των Πολιτιστικών Συλλόγων με τις παραδοσιακές τους φορεσιές καθώς και πλήθους πιστών,οι οποίοι προσήλθαν για να τιμήσουν τους δύο τιμωμένους από την Αγία μας Εκκλησία Αγίους Βασιλείς, καθώς και να προσκυνήσουν το Τίμιο Σταυρό της παλαιάς Επισκοπής Λητής και Ρεντίνης, ο οποίος έχει τεθεί σε προσκύνημα τις μέρες αυτές που θα διαρκέσουν οι εόρτιες λατρευτικές και επιστημονικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Ιερός Ναός της κωμοπόλεως της Ασσήρου σε συνεργασία με την Ιερά μας Μητρόπολη και την Διεθνή Ακαδημία Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος».

Μετά το πέρας του Αρχιερατικού Εσπερινού, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Μπάντας του Δήμου Λαγκαδά πραγματοποιήθηκε σε μία κατανυκτική ατμόσφαιρα η Ιερά Λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού, των Ιερών Λειψάνων και της Εικόνος των Αγίων Κωνσταντίνου και της Αγίας Ελένης, περνώντας μέσα από τους κεντρικούς δρόμους της κωμοπόλεως της Ασσήρου.

Οι εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις θα συνεχιστούν αύριο κυριόνυμο ημέρα της εορτής των Αγίων και ενδόξων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου θα τελεσθεί η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, και η οποία θα είναι αφιερωμένη στους νέους και στις νέες όχι μόνο της επαρχίας μας αλλά και ολοκλήρου της Ελλάδος, που διαγωνίζονται σε λίγες ημέρες στις Πανελλήνιες αλλά και στις Προαγωγικές εξετάσεις για το τρέχον σχολικό έτος 2013 – 2014.