Ο μητροπολίτης Βρεσθένης για τον μακαριστό Ελασσώνος

Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 17/05/2014

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΒΡΕΣΘΕΝΗΣ κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ

Μητροπολίτης Ελασσώνος κυρός Βασίλειος :

 ο πνευματικός πατέρας, ο φίλος, ο αδελφός.

 

H Εκκλησία μας θρηνεί διά την κοίμηση του μακαριστού Ιεράρχου και αδελφού μας Μητροπολίτου Ελασσώνος  κυρού Βασιλείου, ο οποίος,  επί  δύο δεκαετίες ποίμανε  με την βοήθεια του Τριαδικού Θεού, με υποδειγματικό τρόπο την Μητρόπολη, που του ενεπιστεύθη ο Κύριος. Έφυγε για τον ουρανό κατά την αναστάσιμη τούτη περίοδο μετά από την προσωπική του σταύρωση και δοκιμασία για να οδεύσει στη Βασιλεία του Θεού, μαζί με τον Αναστημένο Κύριο.  

Είχαμε την ευλογία να τον γνωρίσουμε προσωπικώς και να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι το σημαντικό, ποιμαντικό, πνευματικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο που επιτέλεσε με πολύ αγώνα  και κόπο, μα προπάντων με πνεύμα πατρικής αγάπης και αυτοθυσίας.

Με υιική αγάπη και ουσιαστική αφοσίωση υπηρέτησε νυχθημερόν τον πνευματικό του Πατέρα και προκάτοχό του Μητροπολίτη Σεβαστιανό.

  Οργάνωσε  την Μητρόπολή του, υπήρξε άριστος λειτουργός και ακούραστος εργάτης του ευαγγελικού λόγου,  γαλούχησε με τον θεολογικό του λόγο πνευματικά τους πιστούς, υποστήριξε τη νεότητα, συμπαραστάθηκε σε κάθε πονεμένο και εμπερίστατο  άνθρωπο, δημιούργησε πνευματικές κυψέλες  μέσα από την αναγέννηση της μοναχικής ζωής στην επαρχία του. Υπήρξε πατέρας αγάπης και οικτιρμών , φίλος, αδελφός συνοδοιπόρος και συναντιλήπτορας  σε κάθε άνθρωπο που προσέτρεχε  κοντά του επικαλούμενος την αρωγή του.   Ήταν ευγενής,  ευπροσήγορος, άνθρωπος πραότητος και ταπείνωσεως.

  Δεόμεθα εκ βάθους καρδίας ο  Αναστάς Κύριος να του δώσει τον στέφανο της δικαιοσύνης Του, την μερίδα των σωζωμένων στην δόξαν των εκλεκτών Του· ώστε, για όσα εκοπίασε στον κόσμο αυτόν, για το όνομα του Κυρίου, να λάβει πλουσία την ανταπόδοση στις μονές των αγίων Του. Και όπως επί της γής, στην Εκκλησία Του ο Κύριος τον κατέστησε Ποιμένα, έτσι και στο ουράνιο θυσιαστήριό Του να τον αναδείξει. Ο Κύριος που εδόξασε τη ζωή του επί γης, Αυτός και την έξοδο του εκ του βίου, να την κάνει είσοδο στην κοινωνία των Αγίων Του· και το πνεύμα του να το συναριθμήσει μετά πάντων των απ’ αιώνος ευαρεστησάντων τω Θεώ Αγίων, Δικαίων και Εκλεκτών της Επουρανίου Βασιλείας Του. Αιωνία η μνήμη του!!!