Ο μητροπολίτης Ιεραπύτνης στη Φθιώτιδα

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 13/05/2014

Εκ της Ι.Μ.Φθιώτιδος-Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος συνοδευόμενος από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Τοπλού Αρχιμ. Φιλόθεο Σπανουδάκη, τον τ. Διευθυντή Θρησκευτικού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης πρωτοπρεσβύτερο Νήφωνα Αλεξίου, τον Πρωτοπρ. π. Αθανάσιο Ταρλαντέζο και άλλους συνεργάτες του, πραγματοποίησε το διήμερο 12 και 13 Μαΐου προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά Μητρόπολή μας. Αρχικά ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το Πνευματικό Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως όπου έγινε δεκτός με αγάπη από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νικόλαο στο γραφείο του και είχαν μία εγκάρδια συνομιλία. Ακολούθως ο Ποιμενάρχης μας ξενάγησε τον Σεβασμιώτατο κ. Ευγένιο σε όλους τους χώρους του Πνευματικού Κέντρου, ξεκινώντας από το Μητροπολιτικό Παρε­κ­κλήσιο του Αγίου Εφραίμ και στην συνέχεια στο αμφιθέατρο, βιβλιοθήκη, Ραδιοφωνικό Σταθμό, τραπεζαρία, υφαντήριο κ.α.


 

Στην συνέχεια οι δύο Αρχιερείς με τις συνοδείες τους μετέβησαν στην Ιερά Μονή Δαμάστας, όπου έτυχαν θερμής υποδοχής από την Καθηγουμένη Ιωάννα και όλη την αδελφότητα. Εκεί ο Ποιμενάρχης μας ωμίλησε για την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας Δαμάστας και την ιστορία της Μονής και ξενάγησε τους επισκέπτες στους χώρους της.


 

Νωρίς το απόγευμα επισκέφθηκαν το Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως «Ίδρυμα Πετρή – Στέγη Γερόντων» στη Στυλίδα. Εκεί τους υποδέχθηκαν ο Διευθυντής του Ιδρύματος Αρχιμ. Μάξιμος Νικολόπουλος και το προσωπικό και τους ξενάγησαν σε όλους τους χώρους του Ιδρύματος για τους οποίους εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους.


 

Το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Σητείας κ. Ευγένιος με την συνοδεία του επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Αγάθωνος όπου και διανυκτέρευσαν. Σήμερα το πρωί ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τοπλού Αρχιμ. Φιλόθεος και ο Πρωτοπρ. π. Νήφων ιερούργησαν στο ιστορικό Καθολικό της Ιεράς Μονής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγενίου. Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος με τη συνοδεία του ικανοποιημένοι από την ωφέλιμη επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη μας και αφού ευχαρίστησαν τον Ηγούμενο π. Δαμασκηνό και τους Πατέρες της Μονής για την φιλοξενία, ανεχώρησαν για τον προορισμό τους.