Κοντά στα παιδιά

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 09/05/2014

Μια ωραία ευκαιρία επικοινωνίας με τους μαθητές των Γυμνασίων της Κέρκυρας είχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος το πρωί της Τετάρτης 7 Μαΐου 2014. Συγκεκριμένα ο κ. Νεκτάριος επισκέφθηκε  6 Γυμνάσια της πόλης, όπου διένειμε Καινές Διαθήκες σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων της Αγίας Γραφής, στους μαθητές της Α’ και της Β’ Γυμνασίου.

Ο κ. Νεκτάριος συζήτησε με τους Διευθυντές και τους καθηγητές, όπως επίσης και απευθυνόμενος στα παιδιά τους τόνισε την αγάπη της τοπικής Εκκλησίας, όσο και του ιδίου προς τα πρόσωπά τους, το γεγονός ότι σε έναν κόσμο αποτυχίας και ήττας η  πίστη μας προτείνει τον Αναστημένο Χριστό και την Αγάπη ως την λύση και το νέο ξεκίνημα, ενώ επεσήμανε ότι για τον ίδιο δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από το να αισθάνεται ως πνευματικός πατέρας κοντά στα παιδιά του.

Αξίζει να σημειωθεί η ιδιαίτερα εγκάρδια υποδοχή που έτυχε ο Σεβασμιώτατος τόσο από τους καθηγητές όσο και από τα παιδιά και το ότι τα παιδιά θα έχουν στο σπίτι τους την Καινή Διαθήκη ως βοήθεια και καθοδήγηση σε μία δύσκολη πραγματικότητα.