Η μεγάλη θρησκευτική εορτή του Περιστερίου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 09/05/2014

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΟΜΩΝΥΜΗ ΕΝΟΡΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΕΠΟΛΙΩΝ, ΥΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΗΣ ΘAΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΧΙΛΙΑΔΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Διήμερο πνευματικής ανάτασης και που συνεχίζεται μπορεί να χαρακτηρισθεί η 7ηκαι η 8ηΜαϊου 2014 για την εκκλησιαστική κοινότητα της Ενορίας Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Νέων Σεπολίων, της Ι. Μητροπόλεως Περιστερίου. Από ημέρες κληρικοί και λαϊκοί, άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας, εργάζονταν στον ρυθμό της  γιορτής του προστάτη της ενορίας  Ευαγγελιστή Ιωάννου του Θεολόγου, του επιστήθιου φίλου του Κυρίου μας.

Την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 7 Μαϊου ήταν όλα έτοιμα ανθοστολισμένα και καθαρά για να υποδεχθούν τους προσκυνητές. Της  Θείας Λειτουργίας την  κυριώνυμο ημέρα προεξήρχε και κήρυξε εμπνευσμένα τον Θ. Λόγο ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης της τοπικής Εκκλησίας, Μητροπολίτης Περιστερίου  κ.Χρυσόστομος. Στους Εσπερινούς της παραμονής και της κυρίας ημέρας ,ως και της Ιεράς Λιτανείας, προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.Χρυσόστομος ,ο οποίος κήρυξε με εποικοδομητικά, αφού τον προσεφώνησε ο Προϊστάμενος της Ενορίας Παν/τος Αρχιμ. Χερουβείμ Μεστούσης.

Να σημειωθεί ότι, κατά την διάρκεια της Ι. Λιτανείας έγινε με κάθε επισημότητα η υποδοχή της θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας της «Χιλιαδούς» προερχόμενη από την Ι. Μονή Παναγίας Μακρυμάλλη Ευβοίας, κατόπιν ευλογίας του Σεβ. Μητροπολίτη Χαλκίδος κ.Χρυσοστόμου. Τις λατρευτικές εκδηλώσεις τίμησε η δημοτική αρχή Περιστερίου, με επικεφαλή τον Δήμαρχο κ. Ανδρέα Παχατουρίδη, μαζί με αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους.  Τους πάντες ευχαρίστησε ο προεξάρχων σεβ.Μητροπολίτης Μεσσηνίας , ως και την φιλαρμονική του Δήμου για την παρουσία της και την Ελληνική Αστυνομία για την τήρηση της τάξης .Το θεομητορικό προσκύνημα συνεχίζεται μέχρι το άλλο Σάββατο 17 Μαϊου, οπότε και η περίπτυστος Εικόνα της Παναγίας μας θα επιστρέψει στο Θρονί Της. Τέλος να αναφερθεί πως ο Εσπερινός της παραμονής της εορτής καλύφθηκε από το intv.grκαι σύντομα θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του εορτάζοντος  Ιερού Ναού.

Την Κυριακή 11 Μαίου με την ευκαιρία της εορτής της μητέρας στις 7 μ.μ. βυζαντινή χορωδία υπο την διεύθυνση του πρωτοψάλτη κ.Ζαχαρία Κοντοφρύδη θα ψάλλει ύμνους της Παναγίας και θα ομιλήσει επίκαιρα ο σεβ.Μητροπολίτης Καβάσων κ.Εμμανουήλ( πατριαρχείο Αλεξανδρείας) με θέμα: ‘’ Η ΑΙΩΝΙΑ ΜΑΝΑ’’.

Η Παρασκευή 16/5 είναι αφιερωμένη στους μαθητές και μαθήτριες που θα διαγωνισθούν στις πανελλήνιες εξετάσεις. Το πρωί θα τελεσθεί Θ.Λειτουργία και το βράδυ Αγρυπνία .

Από το ενοριακό γραφεί