Οι μαθητές του Εκκλησιαστικού Λυκείου Λαμίας στο μητροπολίτη Χαλκίδος

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 07/05/2014

Την Τρίτη 6 Μαΐου 2014, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος υποδέχτηκε στην Ιερά Μητρόπολη στη Χαλκίδα, τη διευθύντρια του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου - Λυκείου Λαμίας κ. Παναγιώτα Παπακώστα, τους καθηγητές και τους μαθητές του Λυκείου, αφού προηγουμένως προσκύνησαν και ξεναγήθηκαν στον Παλαιοχριστιανικό Ναό της Πολιούχου της Χαλκίδος Αγίας Παρασκευής.

Κατά την παραμονή των μαθητών στο Επισκοπείο ο Σεβασμιώτατος τους απηύθυνε λόγο πατρικό τονίζοντας ότι η φοίτηση σε εξειδικευμένα σχολεία, όπως τα εκκλησιαστικά, προϋποθέτει και στόχους, οι οποίοι θα επιτευχθούν με την υπακοή στο διδακτικό πρόγραμμα και την άμεση σχέση με τη ζωή και τη διδασκαλία της Εκκλησίας. Καθηγητές και μαθητές είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν με το Σεβασμιώτατο, ο οποίος επεφύλασσε για όλους μια μικρή ευλογία.

Το μεσημέρι μετέβησαν άπαντες στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρυμάλλης, προσκύνησαν στο καθολικό της Μονής και οι μαθητές έψαλλαν στη δέηση που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος υπέρ αυτών. Έπειτα ο πολύ φιλόξενος ηγούμενος Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Μπαλωμένος με την Αδελφότητα, παρέθεσαν γεύμα για όλους τους εκδρομείς στην τράπεζα της Μονής. Πριν την αναχώρηση των καθηγητών και των μαθητών, η διευθύντρια κ. Παπακώστα εξέφρασε προς το Σεβασμιώτατο την ευχαριστία όλων για τη θερμή υποδοχή και τον προσκάλεσε να ευαρεστηθεί να επισκεφθεί τη σχολή τους, γεγονός που, όπως είπε, θα χαροποιούσε διδάσκοντες και διδασκομένους.