Σεμινάρια ειδικής αγωγής από την Ι.Μ.Αλεξανδρουπόλεως

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 06/05/2014

I.M.Aλεξανδρουπόλεως-Σε ένα κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο στην Αλεξανδρούπολη, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση βράβευσης και απονομής των βεβαιώσεων – πιστοποιήσεων παρακολούθησης του σεμιναρίου ειδικής αγωγής με θέμα το Σύνδρομο DOWN.

Το σεμινάριο – το δεύτερο στη σειρά της Μητροπόλεως μας, μετά από αυτό που έγινε στα τέλη του 2013 με θέμα τον Αυτισμό – πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία, το προηγούμενο τρίμηνο, με την συμμετοχή των επιμορφούμενων να ξεπερνά κάθε προσδοκία, αφού ο αριθμός τους ήταν μεγαλύτερος των 900. Στην κεντρική εκδήλωση, εκτός από τους επιμορφούμενους που προσήλθαν για να παραλάβουν τις πιστοποιήσεις παρακολούθησης και βαθμολογίας, όπως αυτή προέκυψε από τις γραπτές εξετάσεις που διεξήχθησαν στο τέλος του κύκλου του σεμιναρίου, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας της περιοχής καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Η παρουσίαση των όσων διδάχθηκαν για το σύνδρομο DOWN από τον αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητροπόλεως πατήρ Απόστολο Καβαλιώτη, έγινε από την προσκεκλημένη δημοσιογράφο κ. Μπαφατάκη, ενώ ο πατήρ Απόστολος ευχαρίστησε τους επιμορφούμενους για την ανταπόκριση και την συνέπεια που έδειξαν καθ' όλη τη διάρκεια της διεξαγωγής των παραδόσεων.

Από την πλευρά του Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία που σημειώνει η πρωτοβουλία της Μητροπόλεως τονίζοντας ότι η ειδική αγωγή δίνει τη δυνατότητα σε όλους να βλέπουμε το συνάνθρωπό μας, όπως ακριβώς έχει δημιουργηθεί από τον Θεό, κατ' εικόνα και ομοίωσή Του, διαπιστώνοντας πως πάντα υπάρχει η ισορροπία στην ανθρώπινη ύπαρξη, ανεξάρτητα από την αρχική και συνήθως, λανθασμένη εντύπωση που δημιουργείται.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υπάρχει από την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, τα σεμινάρια ειδικής αγωγής, θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα και με άλλα ειδικά θέματα, όπως η δυσλεξία κ.ά. Θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις.