Η εορτή του Πολιούχου του Άργους

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 03/05/2014

(φωτορεπορτάζ Ευάγ. Μπουγιώτης) Με κάθε λαμπρότητα ολοκληρώθηκαν και φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εορτή του πολιούχου του Άργους Επισκόπου Αγίου Πέτρου του Θαυματουργού, με την Πολυαρχιερατική θεία λειτουργία που έγινε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη  Πατρών κ.  Χρυσόστομου. Μαζί με τον Πατρών  συλλειτούργησαν ο  Αιτωλίας  και  Ακαρνανίας κ. Κοσμάς,  Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος  ,  ο Αργολίδος κ. Νεκτάριος  και ο  θεοφιλέστατος Επίσκοπος  Επιδαύρου κ. Καλλίνικος .
Την παραμονή, της εορτής μετά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε λιτανεία των ιερών λειψάνων του Αγίου Πέτρου και της εικόνας του στις κεντρικές οδούς της πόλης, με τη συμμετοχή κλήρου και λαού, παιανιζούσης της Δημοτικής Φιλαρμονικής Άργους . Οι ιερείς του καθεδρικού ιερού ναού Πρωτοπρεσβύτερος  π.Γεώργιος Σελλής (πρόεδρος του ΙΣΚΕ ) καθώς και ο πατέρας  Παναγιώτης Κιντής ευχαρίστησαν τον κόσμο για τη μαζική του συμμετοχή στη Θεία Λειτουργία και τον πανηγυρικό εσπερινό.

Το παρών τους έδωσαν μεταξύ άλλων ο υπουργός  ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης ,ο υφυπουργός πολιτισμού και αθλητισμού  Ιωάννης Ανδριανός , ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την ΝΔ.   Μανώλη Κεφαλογιάννη και της Ιωάννας  Καλαντζάκου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ,ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας  Αναστάσιος Χειβιδόπουλος , το δημοτικό συμβούλιο της πόλης του Αργούς με επικεφαλής τον Δήμαρχο Δημήτρη Καμπόσο, τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη  Φ.Στεφανόπουλο  τον περιφερειακό σύμβουλο Β.Σίδερη , τους υποψηφίους  περιφερειάρχες  Γ.Δέδε και Μανώλη, τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Αργολίδος  Α. Πουλά, τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους  Α. Μαντά, Γ. Λαπαθιώτη , τον υποψήφιο για τον Δήμο Άργους, Δ.Πλατή ,  ο πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Ν. Γκαβούνος  του υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους  Δ.Κρίγκο , Χασάπη , Δ .Παπανδριανό –Κεραμίδα, Π Σκούφη κα.