Ν. Ιωνία: Εορτή Αγίου Ελευθερίου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 15/12/2022
Πανηγυρικώς και με ιεροπρέπεια εορτάσθηκε η σεπτή μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου Επισκόπου Ιλλυρικού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ινεπόλεως στη Νέα Ιωνία, όπου φυλάσσεται άφθαρτο το ιερό σκήνωμα του Αγίου. Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022 τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ανέων κ. Μακαρίου και τη συμμετοχή πλειάδας κληρικών.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μακάριος, ο οποίος αναφέρθηκε στον μαρτυρικό βίο του Αγίου Ελευθερίου.
Μετά το πέρας του Εσπερινού τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία επί της Λάρνακος του αφθάρτου σκηνώματος του Αγίου Ελευθερίου υπό του Πανοσ. Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Επιφανίου Αρβανίτη.
Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.
Το παρών στην εορτή έδωσαν μέλη του Δήμου Νέας Ιωνίας, εκπρόσωποι προσφυγικών σωματείων και πλήθος πιστών που προσήλθαν με ευλάβεια για να προσκυνήσουν την ιερά Εικόνα και το άφθαρτο ιερό Λείψανο του Αγίου.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις αρετές και στα πνευματικά χαρίσματα του Επισκόπου Αγίου Ελευθερίου, ο οποίος τόσο με το μαρτύριό του, όσο και με την ακλόνητη πίστη του ευαρέστησε το Θεό και έλαβε το στεφάνι της αιώνια δόξης.
 
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως