Η Ι.Μ. Πειραιώς σε νέες εγκαταστάσεις

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 04/12/2022

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου τελέσθηκαν σήμερα το πρωί τα εγκαίνια του νέου διοικητικού κέντρου της Μητροπόλεως Πειραιώς που βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πόλεως, δίπλα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς.

Παρέστησαν, οι Μητροπολίτες Νικαίας κ. Αλέξιος, Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεος, Κορίνθου κ. Διονύσιος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Γλυφάδας κ. Αντώνιος, οι Επίσκοποι Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιος και Ευρίπου κ. Χρυσόστομος, υπουργοί, βουλευτές, οι τοπικές αρχές, εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και φορέων, κλήρος και λαός. Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευαν ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης και ο Αρχιδιάκονος Ιωάννης Μπούτσης.

Την Ακολουθία του αγιασμού των εγκαινίων τέλεσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος αμέσως μετά ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο, τους Ιεράρχες και όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους και αναφέρθηκε στο νέο Διοικητικό Κέντρο της τοπικής Εκκλησίας. Κατόπιν χαιρετισμό απηύθυνε η κ. Αθανασία Μαρινάκη, σύζυγος του Ευάγγελου Μαρινάκη, δαπάνη του οποίου ανακαινίστηκαν και διαρρυθμίστηκαν εξ ολοκλήρου τα νέα γραφεία της Μητροπόλεως στη μνήμη του μακαριστού πατρός του, Μιλτιάδη.

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στις νέες εγκαταστάσεις της Μητροπόλεως και συνεχάρη τον Σεβασμιώτατο για τους κόπους του, ενώ ευχήθηκε αυτός ο χώρος να είναι ο χώρος που μεριμνά για όλα τα επιμέρους προβλήματα του λαού είτε στην διοίκηση είτε στην ποιμαντική. Σε άλλο σημείο ο Αρχιεπίσκοπος μιλώντας για τις κρίσεις που βιώνουμε τόνισε ότι «οι κρίσεις, μικρές ή μεγάλες, περνάνε, εύκολα ή δύσκολα, περνάνε, αυτό που μένει είναι η παρακμή της κρίσης. Και αυτό είναι το πρόβλημα της σημερινής εποχής» και επεσήμανε ότι τέτοια γεγονότα, λοιπόν, σαν το σημερινό, που είναι αποτέλεσμα συνεργασίας είναι απαραίτητα, για να ξεπεράσουμε την παρακμή.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στις νέες εγκαταστάσεις.