Πλήθος πιστών στην Εορτή της Παναγίας στη Σγράπα της Μεσσηνίας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 25/04/2014

I.M. Μεσσηνίας- Πλήθος πιστών συνέρρευσε, από νωρίς το απόγευμα,  στο Ιερό Προσκύνημα της Ζωοδόχου Πηγής Σγράπας Πυλίας, για να προσκυνήσει τη θαυματόβρυτη Εικόνα της  Υπεραγίας Θεοτόκου και να παρακολουθήσει τον Πανηγυρικό Εσπερινό.

        Το Ιερό Προσκύνημα βρίσκεται σε μια γραφική περιοχή με θέα τα καταγάλανα νερά του κόλπου του Ναβαρίνου και έχει καταστεί προσκυνηματικός τόπος από τη στιγμή της θαυμαστής εύρεσης της Ιεράς Εικόνος στις 23 Αυγούστου 1892.

          Εκατοντάδες πιστοί, όλων των ηλικιών, προσήλθαν με ευλάβεια και συγκίνηση στο προσκύνημα για να λάβουν τη χάρη και την ευλογία της Μεγαλόχαρης.

         Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος με τη συμμετοχή ιερέων της περιοχής.

         Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος κάλεσε τους πιστούς να παραδειγματιστούν από τη ζωή, την πορεία, την προσφορά και τη θυσία της Παναγίας, να μη χάσουν την ελπίδα τους προς το πρόσωπό Της ζητώντας τη Μεσιτεία Της, ώστε να ξεπεραστούν η κρίση και τα προβλήματα της καθημερινότητας.

           Στον πανηγυρικό Εσπερινό παραβρέθηκαν οι βουλευτές Ι. Λαμπρόπουλος και Δ. Κουκούτσης, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ι. Αργυράκης, ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δ. Καφαντάρης και ο πολιτευτής Μ. Χρυσομάλλης.