H Δ’ Συνδιάσκεψη Γυναικών - Εκπροσώπων Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 01/06/2011


Υπό την αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και με θέμα : «Εθελοντισμός και η συμβολή των γυναικών» θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 3 και 4 Ιουνίου 2011 στην Αθήνα η Δ  Συν­δι­ά­σκεψη Γυναικών - Εκπροσώπων Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η Συνδιάσκεψη αυτή θα φιλοξενηθεί από την Ιερά Μητρόπολη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού και την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Οι εργασίες της θα λάβουν χώρα στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Καρέα και στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων. Φορεύς διοργανώσεως είναι η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Γυναικείων Θεμάτων.

Μετά τον Αγιασμό, που θα τελεσθεί την Παρασκευή 3 Ιουνίου στις 17:00 στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Γεωργίου Καρέα, τους Συνέδρους θα χαιρετίσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ και θα αναγνωσθεί Μήνυμα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου. Ακολούθως εισηγητική ομιλία θα κάνει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, Πρόεδρος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Γυναικείων Θεμάτων και θα ακολουθήσουν οι Εισηγήσεις :

α. Της κ. Όλγας Στασινοπούλου, Αν. Καθηγήτριας Κοινωνικής Πολιτικής και Μέλους της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής με θέμα : «Εννοιολόγηση και οριοθέτηση του Εθελοντισμού στην ιστορική του εξέλιξη».

β. Του Αιδεσιμολ. Πρωτ. κ. Βασιλείου Θερμού, Θεολόγου - Ψυχιάτρου, με θέμα : «Προβλήματα του Εθελοντισμού - Σημεία τριβής» και

γ. Της κ. Χριστίνας Βάγια, Καθηγήτριας Κοινωνικής Εργασίας και Μέλους της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής με θέμα : «Οργάνωση του Εθελοντισμού στην ενορία και η συμβολή των Υπηρεσιών Γυναικείων Θεμάτων».

Το Σάββατο 4 Ιουνίου 2011 στις 8:00 θα τελεσθεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία στο Παρεκκλήσιο της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας στους Αμπελοκήπους. Στη συνέχεια οι Σύνεδροι θα χωρισθούν σε Ομάδες Εργασίας και θα συσκεφθούν με θέμα : «Εθελοντική εργασία από τις Υπηρεσίες Γυναικείων Θεμάτων - Προοπτικές συγκεκριμένων προγραμμάτων - Αναμενόμενες δυσκολίες».

Τέλος θα παρουσιασθούν συνοπτικά οι προτάσεις από τις Ομάδες Εργασίας και θα γίνει συζήτηση για την μελλοντική δράση του Διαμητροπολιτικού Δικτύου Γυναικών της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Τις εργασίες της Συνδιασκέψεως θα κλείσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.