Μητροπολίτης Προκόπιος: «Θα βγούμε νικητές»

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 27/01/2011

Κατά εκατοντάδες συνέρρευσαν και φέτος στη Νέα Καρβάλη οι πιστοί από την Καβάλα, τις γύρω περιοχές, αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδας, για να προσκυνήσουν το ιερό σκήνωμα του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, που φυλάσσεται στον ιερό ναό που φέρει το όνομα του Αγίου. Ο εορτασμός της μνήμης του Αγίου άρχισε από την περασμένη Κυριακή και κορυφώθηκε την Τρίτη 25 Ιανουαρίου  με την πανηγυρική Θεία Λειτουργία και τη λιτάνευση της εικόνας.

Της Θείας Λειτουργίας στον ομώνυμο ιερό του Αγίου Γρηγορίου προεξήρχε ο. Μητροπολίτης Φιλίππων κ. Προκόπιος, συμπαραστατούμενος από τον μητροπολίτηΞάνθης, κ. Παντελεήμονα και Λαγκαδά, κ. Ιωάννη.

Ο Μητροπολίτης Προκόπιος σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στις δύσκολες μέρες που περνάει ο ελληνικός λαός, αλλά επεσήμανε ότι με την πίστη στο Θεό θα βγούμε νικητές.«Ο ορθόδοξος ελληνικός λαός μας, μέσα από τις δοκιμασίες αντλεί δύναμη από την πίστη του. Επικαλούμενος τις ευλογίες του Τριαδικού Θεού, μπορεί να συνεχίσει τους αγώνες του για να φτάσει νικηφόρα στο τέλος», τόνισε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης Φιλίππων κ. Προκόπιος.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, άρχισε η περιφορά της εικόνας του Αγίου γύρω από την εκκλησία, με τη συμμετοχή των αρχών και πλήθους πιστών, που αψήφησαν τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Αξίζει να τονιστεί ότι έπειτα από πολλά χρόνια προετοιμασίας και την ολοκλήρωση της μελέτης, άρχισε να στήνεται το μουσείο του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στη Νέα Καρβάλη.Σε μία αίθουσα 130 τετραγωνικών μέτρων, δίπλα από την αίθουσα τελετών της εκκλησίας, τα μέλη της επιτροπής του ιερού προσκυνήματος θα τοποθετήσουν, με βάση τη μουσειολογική μελέτη που έγινε, εικόνες και κειμήλια που έχουν σχέση με τον Άγιο. Το μουσείο θα λειτουργεί όλο το χρόνο, ως πόλος έλξης επισκεπτών και μοχλός ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού. (πηγή Κ-tipos.gr)