Έκθεση Ζωγραφικής και Αγιογραφίας της Ι.Μ. Ηλείας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 07/04/2014

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου η ομαδική Έκθεση Ζωγραφικής και Αγιογραφίας της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας. Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους περίπου 200 σπουδαστές των τμημάτων ζωγραφικής και αγιογραφίας όλων των ηλικιών.

Χαιρετισμό πριν τα εγκαίνια της έκθεσης απηύθυνε ο Επίσκοπος Ωλένης Αθανάσιος ενώ λίγο μετά οι εκατοντάδες επισκέπτες της έκθεσης, που φιλοξενείται στο ισόγειο του Λάτσειου Δημοτικού Μεγάρου, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν πλειάδα έργων αντιλαμβανόμενοι το σπουδαίο πολιτιστικό έργο που παράγεται επί σειρά ετών χάρη στην λειτουργία των τμημάτων ζωγραφικής και αγιογραφίας στα οποία συμμετέχουν παιδιά μικρότερων ηλικιών έως και άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας. 

Τα έργα αγιογραφίας που εκτίθενται εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη ενώ τα έργα ζωγραφικής επικεντρώνουν στις θεματικές ενότητες "Θεομητορικός κύκλος και μοναστήρια από όλη την Ελλάδα", "Η πόλη μας: Ο Πύργος", "Πέντε γνωστά παραμύθια" και "Οι φίλοι μας από το βουνό και την θάλασσα".

"Τα τμήματα αγιογραφίας λειτουργούν από το 1977 και στεγάζονται στην Μονή του Αγίου Ιωάννη και τα τμήματα ζωγραφικής από το 1987. Οι μαθητές μας στην αγιογραφία είναι όλων των ηλικιών ενώ στην ζωγραφική έχουμε μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων. Συνολικά αυτή τη στιγμή και στα δυο τμήματα έχουμε 250 περίπου μαθητές. Στην φετινή έκθεση συμμετέχουν 200 μαθητές ενώ πολλά έργα είναι οι ζωγραφιές των μικρότερων μαθητών μας. Τα έργα της αγιογραφίας ακολουθούν την Βυζαντινή νοοτροπία"... δήλωσε στην εφ. ΠΑΤΡΙΣ ο υπεύθυνος λειτουργίας των τμημάτων Νίκος Παπαηλιού. 

Κατά την διάρκεια της βραδιάς των εγκαινίων έγινε και επίδειξη ζωγραφικής από μαθητές μικρών ηλικιών της σχολής.

Σημειώνεται ότι η έκθεση θα λειτουργεί μέχρι και την Πέμπτη 10 Απριλίου από τις 7 έως τις 9.30 μ.μ. Η έκθεση είναι ανοικτή και για επισκέψεις σχολείων κατόπιν συνεννοήσεως.