Στηρίζουν το έργο αγάπης της Αγ. Μαρίνης Ηλιουπόλεως

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 03/04/2014

Το Σάββατο 29 Μαρτίου, ο πρόεδρος του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, πρωτοπρεσβύτερος Λάμπρος Ξεσφύγγης και οι εθελοντές συνεργάτες του, παρέλαβαν 71 δέματα με τρόφιμα, για το συσσίτιο και τους ενισχυόμενους με είδη διατροφής εμπερίστατους ενορίτες.

Η πρωτοβουλία συλλογής των τροφίμων, ανήκει στην τράπεζα ALPHA BANK και πραγματοποιήθηκε σε όλη την Ελλάδα. Τα τρόφιμα προσέφεραν οι υπάλληλοι της Τραπέζης και παραδόθηκαν σε κατά τόπους φορείς που παρέχουν βοήθεια σε ενδεείς συνανθρώπους μας, ανάμεσα στους οποίους ήταν και το Ε.Φ.Τ. της ενορία μας.

Η ταξινόμηση, συσκευασία, διαχείριση και διανομή έγινε σε συνεργασία της ALPHA BANK με την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία "ΜΠΟΡΟΥΜΕ". Το ΜΠΟΡΟΥΜΕ είναι μια πρωτοβουλία που καταπολεμά τη σπατάλη του περισσευούμενου φαγητού και δρα υπέρ της αξιοποίησής του για κοινωφελείς σκοπούς, σε όλη την Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου, μετέβη την Τετάρτη 2 Απριλίου στο τοπικό υποκατάστημα Αγίας Μαρίνης της τράπεζας και ευχαρίστησε την διευθύντρια για την προσφορά και την συμμετοχή των υπαλλήλων του υποκαταστήματος. Αντίστοιχα, έγγραφα ευχαριστήρια θα απευθύνει και το ΕΦΤ στην Κεντρική Διοίκηση της Τράπεζας και την εταιρία "Μπορούμε".

Επιπλέον την Τρίτη 1 Απριλίου, η Αντιδήμαρχος ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, διαφάνειας και παιδείας του Δήμου Ηλιούπολης και υπεύθυνη για τις σχέσεις Δήμου και Ενοριών, Κατερίνα Μαρκουλάκη, παρέδωσε στον αντιπρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Γεώργιο Παπαδόπουλο επιταγή πέντε χιλιάδων ευρώ (€5.000,00) εκ μέρους του Δήμου Ηλιούπολης για την ενίσχυση του συσσιτίου που παρέχει καθημερινά το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο, σε ενδεή μέλη της εκκλησιαστικής μας κοινότητας.

Η αντιδήμαρχος, δεχομένη εκ μέρους της ενορίας τις ευχαριστίες του προέδρου του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Αρχιμανδρίτου Σεραφείμ Δημητρίου, δήλωσε ότι "η Δημοτική αρχή στα πλαίσια των δυνατοτήτων της ενισχύει τα τελευταία χρόνια της ενορίες της Ηλιούπολης σε μια προσπάθεια να μην είναι κανείς νηστικός στην Πόλη. Παράλληλα δημιούργησε στους χώρους του αναψυκτηρίου στο δημοτικό άλσος «Δημήτρης Κιντής», ένα επιπλέον συσσίτιο που και αυτό παρέχει καθημερινά μαγειρεμένο φαγητό σε δημότες, που πληρούν τα σχετικά κριτήρια για την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα αυτό".

Τέλος η εκκλησιαστική μας κοινότητα, θα συγκεντρώσει τρόφιμα την βουβή εβδομάδα, 7-13 Απριλίου, τα οποία θα παραδοθούν προ του Πάσχα, στον «Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού «Κιβωτός του Κόσμου» (Ζηνοδώρου 3 & Καλλικλέους Τ.Κ. 10442 –Κολωνός, Αθήνα Τηλ./Fax: +30 210 5141935 e-mail:  kivotos5@otenet.gr ) και την «Ελληνική Εταιρία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας, γραφείο Αττικής» (Βουλιαγμένης 507 & Λεωνιδίου 1, Ηλιούπολη Τ.Κ. 16341, Τηλ./Fax: 210 99 46 733 / 210 99 46 169 e-mail: athens@gmss.gr

Εκ του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας,του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου, του Ι.Ν. Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως