Δ' Εβδομάδα Νηστειών στην Ι.Μ.Φιλαδελφείας

Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 31/03/2014

Τιμή για την Παναγία ,το Έθνος των Ελλήνων και τον Σεβ.Μητροπολίτη μας είχε η Εβδομάδα που πέρασε,η Δ΄των Νηστειών. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ. Βενέδικτος τέλεσε αρτοκλασία και εσπερινή Ακολουθία των προηγιασμένων Δώρων στον Ι. Ναό Αγίου Νεκταρίου Αμμάν  στις 14/27-4-2014.Η Εκκλησία εκείνη την  ημέρα τιμά την μνήμη του Οσίου Βενεδίκτου και ο Σεβασμιώτατος είχε τα ονομαστήριά του.Πλήθος πιστών ήρθαν για να του ευχηθούν,επικεφαλής των οποίων ήταν η Πρέσβειρα της Ελλάδας στην φιλόξενη Ιορδανία.Μετά την Θ.Λειτουργία ,και κατά το έθιμο,με τον εφημέριο να φέρει την εικόνα του τιμωμένου  Αγίου και ακολουθώντας τον ο εορτάζων Ιεράρχης,ο κλήρος και ο λαός κατευθύνθηκαν στο αρχονταρίκι όπου έψαλαν το τροπάριο του Οσίου Βενεδίκτου και πολυχρόνησαν τον Μακαριώτατο Πατέρα και Πατριάρχη τους.Ο Σεβ.Βενέδικτος  συγκινημένος με τις εκδηλώσεις των πιστών,ευχαρίστησε τον Θεό για τις δωρεές Του,τον Δεσπότη και Αυθέντη του κ.κ.ΘΕΟΦΙΛΟ για την αγάπη Του και όλους τους παριστάμενους, επώνυμους και ανώνυμους, που τίμησαν τον Όσιο Βενέδικτο και ευχήθηκαν σ’ εκείνον.

Η διπλή  γιορτή του ελληνισμού,ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και η έναρξη της Επανάστασης κατά του τουρκικού ζυγού, εορτάσθηκαν δεόντως στο Αμμάν. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 15/28-3-2014 (λόγω τοπικής αργίας) τελέσθηκε Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη μας στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό  Υπαπαντής του Σωτήρος  Αμμάν, συμπροσευχομένου του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Πέλλης κ.Φιλουμένου, Ιεράρχη της Εκκλησίας μας. Παρούσα ήταν η Πρέσβειρα της Ελλάδας στην Ιορδανία κα Μαρινάκη, όπου και δίαβασε το μήνυμα του Υπουργού Εξωτερικών, ο στρατιωτικός ακόλουθος της πρεσβείας μας και μαθητές του «σχολείου μητρικής γλώσσας» φέροντες με καμάρι την ελληνική σημαία. Στο τέλος της Δοξολογίας ο Σεβ. κ.Βενέδικτος ευχήθηκε τα δέοντα τόσο για την Α.Θ.Μ. τον Σεπτό Προκαθήμενο της Σιωνίτιδος Εκκλησίας  κ.κ.ΘΕΟΦΙΛΟ ,όσο και για τον Χασιμιτικό Οίκο του Βασιλέα μας Αμπτάλα του Β΄με την οικογένειά του, που μεγάλη εμπιστοσύνη τρέφουν  στο ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο μας και τον Ποιμενάρχη του. Ευχήθηκε εγκάρδια όπως η πρόνοια του Θεού να μην επιτρέψει πολέμους ποτέ και πουθενά,ενώ έψαλλαν με  υπερηφάνεια τον  εθνικό ύμνο της Ελλάδας.

Τέλος,την Παρασκευή 15/28-3-2014 ο Σεβ.Φιλαδελφείας κ.Βενέδικτος χαροστάτησε στην ακολουθία των Δ΄Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ι.Ναό Αγίου Ιακώβου Φχαζ .Εκεί ο Σεβασμιώτατος έτυχε θερμής υποδοχής και φιλοξενίας από την εκκλησιαστική κοινότητα .Στο τέλος της όμορφης ακολουθίας  ευχήθηκε  εκ μέρους του Πατρός και Πατριάρχου κ.κ.ΘΕΟΦΙΛΟΥ,και προσωπικά, όλοι να έχουν τα την προστασία της Παναγίας μας στα έργα της ζωής τους.

                     Από το γραφείο τύπου και διαδικτύου της Ι.Μητροπόλεως