Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην "Αποστολή"

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 13/03/2014

Τα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών επισκέφθηκε σήμερα στις  13:00 το μεσημέρι, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων ζήτησε να ενημερωθεί από τον Γενικό Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα για το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της «Αποστολής» και για τα προβλήματα των Αθηναίων, όπως τα έχει καταγράψει ο Οργανισμός της Αρχιεπισκοπής. Παράλληλα παρουσίασε σειρά προτάσεων για τη συνεργασία της Εκκλησίας με το Δήμο σε θέματα κοινωνικής πρόνοιας.

Ο κ. Δήμτσας ευχαρίστησε τον κ. Σπηλιωτόπουλο  για την επίσκεψη και το ενδιαφέρον του για το έργο της «Αποστολής» ,  λέγοντας ότι προσπάθεια της είναι να σταθεί σε μια δύσκολη για τον τόπο περίοδο, στους ανθρώπους που πλήττονται καλύπτοντας τις άμεσες ανάγκες τους σε φαγητό γιατρό και φάρμακα.

Ο κ. Δήμτσας αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεργασίας όλων των πυλώνων που συγκροτούν την κοινωνία ΄΄γιατί κανείς δεν περισσεύει σ΄αυτήν την προσπάθεια΄΄  προκειμένου να γίνεται συντήρηση δυνάμεων, μείωσης του κόστους του έργου και προκειμένου να υπάρχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Η Αθήνα πρόσθεσε ο κ. Δήμτσας «έχει χάσει τη λάμψη της, είναι μια πόλη που βιώνει μια ανθρωπιστική κρίση. Όλοι μαζί μπορούμε ν΄αναδείξουμε τη χαμένη της αίγλη».

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος ευχαρίστησε όλο το προσωπικό της «Αποστολής» για τον αφανή αγώνα του, για το σημαντικό έργο στα χρόνια της οικονομικής  κρίσης και πρόσθεσε: « Το έργο σας, το κάνετε χρόνια και η έμπρακτη βοήθεια σας είναι σε όλους μας γνωστή χωρίς να εξαργυρώνεται ούτε για πολιτικό ή οποιοδήποτε άλλο σκοπό. Και αυτή η  προσφορά γίνεται χωρίς την απαιτούμενη συμπαράσταση από άλλους φορείς ή οργανισμούς. Σας διαβεβαιώνω, ως δημοτική αρχή , εγώ και οι συνεργάτες μου θα σταθούμε αρωγοί και συμπαραστάτες, σ΄αυτό το έργο το οποίο κάνετε, δίπλα στον πολίτη και πάνω στο πρόβλημα. Η Αθήνα από πόλη των μηδενικών ευκαιριών θα πρέπει να μεταφραστεί σε πόλη αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και συμμετοχικής δημοκρατίας».