Ανακοίνωση για τη Σύναξη των Ορθοδόξων

Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 03/03/2014

Εκ της Αρχιγραμματείας της Ιεράς Συνόδου-Την Σύναξη των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών στο Φανάρι ανακοίνωσε και επισήμως το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Η Σύναξη θα διεξαχθή το χρονικό διάστημα 6-9 Μαρτίου. 

Ακολουθεί ολόκληρο το ανακοινωθέν: 


Ευχαρίστως ανακοινούται ότι, προσκλήσει της Α. Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, από 6ης μέχρι και 9ης τ.μ. Μαρτίου συνέρχονται εις Ιεράν Σύναξιν εν Φαναρίω οι Προκαθήμενοι πασών των Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών διά να διαβουλευθούν επί θεμάτων αφορώντων εις σύμπασαν την υπ᾿ ουρανόν Ορθοδοξίαν, μάλιστα δε εις τα διαδικαστικά της συγκλήσεως της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, η προετοιμασία της οποίας βαίνει προς το τέλος αυτής.

Κατά το διήμερον 4 - 5 Μαρτίου θα συνέλθη εν τοις Πατριαρχείοις Προπαρασκευαστική της Ι. Συνάξεως Επιτροπή, υπό την προεδρίαν του Σεβ. Μητροπολίτου Περγάμου κ. Ιωάννου, καταρτίζουσα το πρόγραμμα εργασιών αυτής και το σχέδιον Μηνύματος των Προκαθημένων, οίτινες την Κυριακήν της Ορθοδοξίας θα συλλειτουργήσουν εν τω Πανσέπτω Πατριαρχικώ Ναώ του Αγίου Γεωργίου εκφράζοντες και ορατώς την ενότητα της Ορθοδοξίας.

Κατά την πανηγυρικήν ταύτην Θείαν Λειτουργίαν επί τη μεγάλη εορτή της Ορθοδοξίας θα αναγνωσθή από του Πατριαρχικού Άμβωνος το Μήνυμα των Προκαθημένων προς τα πληρώματα των Αγιωτάτων κατ᾿ αυτούς Εκκλησιών και προς τον κόσμον όλον.

Εν τοις Πατριαρχείοις, τη 3η Μαρτίου 2014