Οικονομική ενίσχυση σε φοιτητές από την Ι.Μ.Κορίνθου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 14/02/2014

Την Κυριακή 16η Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 17.00’ σας προσκαλούμε στο Γηροκομείο Ανδρών Κορίνθου «ΤΟ ΕΡΓΟΝ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ» προκειμένου να συμμετάσχετε στην Εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεώς μας για την υποστήριξη της Οικογένειας και με την προσφορά Οικονομικής Ενίσχυσης Φοιτητών, Σπουδαστών και Μαθητών.Συνολικώς θα διατεθεί το ποσόν των 82.000 Ευρώ σε Βιβλιάρια των 1.000 ευρώ σε 82 Νέους και Νέες της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Εφέτος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, αντί των «προικοδοτήσεων», θα ενισχυθούν Φοιτητές, Σπουδαστές και Μαθητές της Μητροπολιτικής μας Περιφέρειας, αφού οι ανάγκες της σύγχρονης Ελληνικής Κοινωνίας, όπως έχουν διαμορφωθεί από την Οικονομική κρίση, που μαστίζει την Χώρα μας, επιβάλλουν άμεση και όχι μελλοντική στήριξη. Η επιλογή των δικαιούχων έγινε από τις Ενορίες και τις 13 Αρχιερατικές Περιφέρειες της Ι. Μητροπόλεώς μας με κριτήριο την άμεση ανάγκη οικονομικής ενισχύσεως κατά το δυνατόν.

Η θετική ανταπόκριση στην πρόσκλησή μας θα αποτελέσει για μας συμπαράσταση και σ’  αυτήν Ποιμαντική μας μέριμνα, ενίσχυση για τις οικογένειες των σπουδαζόντων νέων μας αλλά και στήριξη των τροφίμων του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου μας, οι οποίοι έχουν βρει σ  αυτό το Ίδρυμα της Εκκλησίας μας την αγάπη και την φροντίδα που τους αξίζει.

     Της Εκδηλώσεως θα προηγηθεί Αρχιερατικός Εσπερινός προς τιμήν των Αγίων Αποστόλων Ακύλα και Πρισκίλλης, προστατών της Χριστιανικής συζυγικής ζωής και συνεργών του Αποστόλου Παύλου στον καταρτισμό της εν Κορίνθω αγίας Εκκλησίας.

Όπως πάντοτε Σας αναμένω με πολλή πατρική αγάπη βέβαιος ότι θα ανταποκριθείτε στο κάλεσμα του Πνευματικού Πατέρα και Μητροπολίτη σας, ώστε να πραγματοποιηθεί με την διττή ερμηνεία της και η προτροπή του Αποστόλου μας «την διακονίαν σου πληροφόρησον» (Β’ Τιμ. δ’, 5).

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ