Ελεύθερο Πανεπιστήμιο από την Ι.Μ.Κερκύρας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 12/02/2014

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων θα λειτουργήσει το θεσμό του Ελεύθερου Πανεπιστημίου. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Μητροπολίτου Κερκύρας κ. Νεκταρίου, η οποία αποσκοπεί στην περαιτέρω πνευματική καλλιέργεια των ανθρώπων και στην δυνατότητα προβληματισμού μέσω εκλαϊκευμένων διαλέξεων, στις οποίες επιστήμονες, λόγιοι και πνευματικοί άνθρωποι απευθύνονται σε ένα ανοιχτό ακροατήριο. Η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν φοβάται, αντιθέτως επιζητεί τον διάλογο, με σκοπό να διαφανεί η ορθόδοξη αυτοσυνειδησία, αλλά και η χριστιανική πίστη να διαλεχθεί με τον κόσμο και την επιστήμη.

Αυτό ακριβώς είναι και το κεντρικό θέμα των φετινών μαθημάτων-διαλέξεων: «Η επιστήμη και η ορθόδοξη θεολογία και παράδοση».

Πρώτος ομιλητής θα είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος Βλάχος, εκτός των άλλων, διακεκριμένος συγγραφέας, λόγιος και επιστήμονας, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα«Από την Αλ-χημεία στην Αλ-γονεία και την Θεολογία». Το μάθημα  θα περιλαμβάνει αναφορές σε  ζητήματα σύγχρονης βιοηθικής και ορθόδοξης ηθικής.Μετά την εισήγηση ακολουθεί διάλογος.

Το πρώτο μάθημα θα γίνει την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 7 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας (Ακαδημίας 2). Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο γίνεται με την συνεργασία της Ενώσεως Χριστιανών Επιστημόνων Ν. Κερκύρας.