Συνάντηση Ντόρας με τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 06/02/2014

Στη Χάλκη μετέβη σήμερα από την Κωνσταντινούπολη η Ντόρα Μπακογιάννη, με την ευκαιρία του εορτασμού της Θεολογικής Σχολής.

Εκεί τόνισε ότι η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής δεν είναι ελληνοτουρκικό θέμα αλλά διεθνές και οικουμενικό. «Ελπίζω ότι σύντομα θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε την επαναλειτουργία της και θα δούμε τη Σχολή και το Οικουμενικό Πατριαρχείο γεμάτο νέους ιερείς όπως ακριβώς το οραματίζεται ο Παναγιώτατος», τόνισε και έδωσε την υπόσχεση ότι θα συνεχίσει τον αγώνα για την Θεολογική Σχολή της Χάλκης και πως θα θέσει το θέμα άμεσα στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είπε για την κ. Μπακογιάνη ότι είναι από τους λίγους πολιτικούς στην Ελλάδα που εργάστηκε ειλικρινώς και έμπρακτα για την προσέγγιση των δύο χωρών και για τα ζητήματα της ομογένειας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

«Πέτυχε πολλά αλλά, αν ήταν εξίσου μεγάλη και η θέληση της τουρκικής πλευράς, είμαι βέβαιος ότι θα πετύχαινε και άλλα», ανέφερε ο Πατριάρχης.

Επίσης σημείωσε ότι η πρώην υπουργός Εξωτερικών και από νέο της αξίωμα στο Συμβούλιο της Ευρώπης (σ.σ.: πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων) «θα συνεχίσει τον αγώνα για τα δίκαια του ελληνισμού και την επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης, όπως υποσχέθηκε».