Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην καστροπολιτεία του Μυστρά

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 27/05/2011

Ο Δήμος Σπάρτης οργανώνει σειρά εκδηλώσεων στον Μυστρά, αποτίοντας φόρο τιμής στον τελευταίο βυζαντινό αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Παλαιολόγο.

    Οι εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν αγώνες, τοξοβολίας, ποδηλασίας και σκοποβολής, κορυφώνονται την Κυριακή με αρχιερατική Θεία Λειτουργία χωροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης, Ευσταθίου, στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Δημητρίου στην καστροπολιτεία του Μυστρά.

    Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα τελεστεί μνημόσυνο και θα ακολουθήσει ομιλία με θέμα, ‘’Γεωπολιτικές συνέπειες της Αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως’’, από τον διδάκτορα οικονομικών & κοινωνικών επιστημών του πανεπιστημίου Γενεύης και φιλοσοφίας του πανεπιστημίου Αθηνών, Μελέτη Μελετόπουλου.

    Στην συνέχεια στο νέο Μυστρά θα τελεστεί τρισάγιο και θα γίνει κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου.

    Την Κυριακή το βράδυ θα πραγματοποιηθεί στον αρχαιολογικό χώρο συναυλία του Μάριου Φραγκούλη με τραγούδια Ελλήνων και ξένων δημιουργών.

    Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται την Κυριακή 4 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα με την πραγματοποίηση του 5ου Παλαιολόγειου δρόμου που έχει αφετηρία και τερματισμό τον ανδριάντα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στο νέο Μυστρά.