Ι.Ν. Κρυόβρυσης Εορδαίας:Ορθοδοξία και Ορθοπραξία

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 19/01/2014

Σημερα 19 Ιανουαρίου 2014 εορτή του Αγιου Μάρκου του Ευγενικού εόρτασε και πανηγύρισε ο ομώνυμος Ιερός Ναος Κρυόβρυσης Εορδαίας της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρινης Πρεσπών και Εορδαιας.

Τελέστηκε αρχιερατική θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φλωρινης κ.κ Θεοκλήτου και του κλήρου της τοπικής εκκλησίας. Στο λόγο του ο Σεβασμιώτατος τόνισε "Ορθοδοξία και ορθοπραξία αυτά τα δύο υπερασπίστηκε με σθένος ο πρόμαχος της ορθοδοξίας Αγ.Μαρκος ο Ευγενικός. Να ακολουθούμε το παράδειγμα του και να μην χάσουμε ούτε κεραία απο την πίστη που παρελάβαμε και που μας παρέδωσαν οι πατέρες της Εκκλησίας. Να γίνουμε και εμείς επόμενοι τοις πατράσι ημων."

Ο ναος έλαβε το ονομα του Αγ. Μάρκου Του Ευγενικού απο τον αείμνηστο Μητροπολίτη Αυγουστίνο Καντιώτη ο οποίος και τον είχε πρότυπο στους αγώνες που έδωσε ο Αγιος Μάρκος ο Ευγενικός εναντίον του Παπισμού και της εοσφωρικής Δύσης. Ο Άτλαντας αυτός της Ορθοδοξίας ενεπνεε τον μακαριστό Μητροπολίτη .

Στην θεια  Λειτουργια παρέστη και η Δήμαρχος Εορδαιας Παρασκευη Βρυζίδου Στο τέλος της θείας Ευχαριστιας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης απένειμε στον εθελοντή εφημέριο του Ναού π.Χρηστο Καραφουλίδη το οφφίκιο του Πνευματικού.