Νεοχώρι Κυλλήνης; Εορτή Αγ. Αθανασίου του εν Άθω

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 06/07/2022
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος με πάσα μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε χθες Τρίτη η εορτή του Αγίου Αθανασίου του εν Άθω στο Νεοχώρι-Κυλλήνης.
Την παραμονή της εορτής τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου, συμπαραστατούμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Ανδραβίδας - Κυλλήνης Αρχιμ. Κύριλλο Χατζηχαραλάμπους, τον Εφημερίο του Ιερού Ναού π. Ανδρέα Παπανάγο και πολλών Ιερέων της γύρω περιοχής. Τα Αναλόγια κόσμησαν το δε Δεξιό ο κ. Δημήτρης Θανόπουλος καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Ηλείας μαζί με μέλη της χορωδίας του ενώ το δε Αριστερό οι Ιεροψάλτες του Ιερού Ναού Κωνσταντίνος Κολιτζας , Απόστολος Τρυφωνόπουλος και Γεώργιος Καραπαπας.
Μετά το πέρας του εσπερινού έγινε και η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος .
Ανήμερα της εορτής τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως μας Αρχιμ. Χριστοφόρου Κωλλέτης ο οποίος κύρηξε και το θείο λόγο. Στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τα Αναλόγια κόσμησαν το δε Δεξιό ο Πρωτοψάλτης του Αγίου Νικολάου Τραγανού κ. Αδαμάντιος Καρασούλας ενώ το δε Αριστερό οι Ιεροψάλτες του Ιερού Ναού.
Στις Θρησκευτικές εκδηλώσεις παρευρέθησαν επίσης ο Δήμαρχος Ανδραβίδας - Κυλλήνης Λέντζας Γιάννης ,ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Πέτρος Ανυφαντής, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κεκάτος Διονύσιος , η Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Κακαλέτρη Γεωργία , η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Νεοχώριου Χρυσούλα Ψυχογιού , ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καλαματιανός Διονύσιος , ο Πολιτευτής ΝΔ Καλάκος Νικόλαος, η Γενική Γραμματέας Δήμου Ήλιδας και Πολιτευτής ΠΑΣΟΚ Νίκη Κοκκαλιάρη , ο Αντιπύραρχος και Διοικητής Πυροσβεστικής Λεχαινών Θοδωρής Λεβέντης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Μυλωνάκης.