Θερμός υποστηρικτής της "ΠΑΕ Παναχαϊκή" ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 25/05/2011

Μέσα σε εγκάρδιο κλίμα, το βράδυ της Πέμπτης 19ης Μαϊου, ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος,  προσέφερε δείπνο προς τιμήν της ποδοσφαιρικής ομάδος "ΠΑΕ Παναχαϊκή", αφού όλοι τους θεωρούν τον Επίσκοπο ως πνευματικό τους Πατέρα, τον προσκαλούν και τελεί αγιασμό στο γήπεδο και ζητούν ευκαίρως-ακαίρως την ευλογία του.

Μετά και την άνοδο της Παναχαϊκής στην Β΄ Εθνική Κατηγορία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης συνεχάρη τα παιδιά και, την παρελθούσα Πέμπτη, του δόθηκε η ευκαιρία να τους δη από κοντά, να τους ευχηθή και να τους μιλήση πνευματικά.  Ο πρόεδρος της Παναχαϊκής κ. Αλέξης Κούγιας τον παρακάλεσε  να προσεύχεται για όλους και προσέφερε μαζί με τους παίκτες της Παναχαϊκής στον Σεβασμιώτατο, μια φανέλλα της ομάδος, με τις υπογραφές των ποδοσφαιριστών. 

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε στα ποδοσφαιριστές της Παναχαϊκής για την αξία του αγώνος της ζωής, για το ευ αγωνίζεσθαι, για τους κόπους και τους μόχθους που ζητούνται, ώστε να φτάση κάποιος στη νίκη.

Παράλληλα με τον αγώνα που κάνουν στο γήπεδο, τους συνέστησε πατρικά να συνεχίσουν να αγωνίζονται με ήθος και αξιοπρέπεια και στης ζωής τον στίβο και τους ευχήθηκε κυρίως στον δεύτερο να κερδίζουν τις μάχες και να κατακτούν τις νίκες και τις κορυφές. Τους επεσήμανε τα γνωρίσματα του πνευματικού αγώνος και της αρετής που είναι απαραίτητα σε κάθε εποχή, ιδιαιτέρως στην δική μας και για κάθε άνθρωπο.

Ακόμα μίλησε  και για την ανάγκη να εκλείψη η βία από τα γήπεδα και οι αγώνες να διεξάγωνται  με ευγένεια και ήθος, ώστε να δίδεται η δυνατότητα, να τους παρακολουθούν  οι άνθρωποι. Οι σκηνές βίας και οι ανεπίτρεπτες συμπεριφορές στα γήπεδα, είπε ο Σεβασμιώτατος, αμαυρώνουν την εικόνα μας ως πολιτισμένου λαού.

Τέλος ευχαρίστησε την ηγεσία της Παναχαϊκής και τους παίκτες, για τον σεβασμό στην Εκκλησία της οποίας είναι μέλη και την τιμή να αποδεχθούν την πρόσκληση φιλοξενίας και ευχήθηκε από καρδίας τα καλύτερα. 

Ο πρόεδρος της Παναχαϊκής κ. Αλέξης Κούγιας, ευχαρίστησε με λίγα λόγια από καρδίας και προσωπικά και εξ ονόματος της ομάδος τον Σεβασμιώτατο για την αγάπη του και τις ευχές του και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του γιατί ο Ιεράρχης έχει αγκαλιάσει  με πολλή αγάπη, τα παιδιά της ομάδος, όπως έχει πράξει με όλο το ποίμνιό του.

Τον παρακάλεσε  να προσεύχεται για όλους και προσέφερε μαζί με τους παίκτες της Παναχαϊκής στον Σεβασμιώτατο, μια φανέλλα της ομάδος, με τις υπογραφές των ποδοσφαιριστών.