Χριστούγεννα στο Αμάν της Ιορδανίας

Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 13/01/2014

Με την δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε η Μητρόπολις των Εορτών, τα Χριστούγεννα, στο Αμάν της Ιορδανίας,εκκλησιαστική επαρχία του παλαιφάτου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.Συγκεκριμένα το βράδυ της 24ης Δεκεμβρίου 2013   (με το παλαιό εορτολόγιο,5 Ιανουαρίου 2014  με το νέο) τελέσθηκε κατά το έθιμο Ιερή Αγρυπνία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Υπαπαντής του    Σωτήρος    προεξάρχοντος   του Σεβ. Μητροπολίτου Φιλαδελφείας κου Βενεδίκτου.Κατανυκτική ήταν η Θεία λειτουργία,στο τέλος της οποίας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Λιτανεία της Ιερής Εικόνος της Γεννήσεως του Θεανθρώπου.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Νεκτάριος ανέγνωσε το μεστό νοημάτων  Εόρτιο    Μήνυμα   της Α.Θ.Μ., του  Πατριάρχου Ιεροσολύμων Κου Κου ΘΕΟΦΙΛΟΥ, ενώ ο Σεβασμιώτατος δεν παρέλειψε στο τέλος της Ιερής Ακολουθίας να μεταφέρει τις πατρικές ευχές του Σεπτού Προκαθημένου της Σιωνίτιδος Εκκλησίας.

Μεγάλη και ουσιαστική ήταν η συμμετοχή των πιστών κάθε ηλικίας τόσο στην Θεία Ευχαριστία ,όσο και ύστερα που έσπευσαν οικογενειακώς  να ευχηθούν τα δέοντα στον Σεβ. Μητροπολίτη μας.Η  ίδια    χαρούμενη   ατμόσφαιρα συνεχίστηκε και σ΄ όλη την διάρκεια  της εορτής της Χριστού Γέννας,παρ΄όλο ότι ήταν εργάσιμη για τον τόπο ήμερα. 

                                                                                                               Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς  ΜητροπόλεωςΦιλαδελφείας