Το δράμα της Μονής της Αγίας Βαρβάρας στη Βενετία

Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 13/01/2014

ierovima.gr-Πρίν τον εορτασμό των Χριστουγέννων συνέβη ένα θλιβερό στο ελληνορθόδοξο γυναικείο Μοναστήρι της Αγίας Βαρβάρας και Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, κοντά στη Βενετία.

 

Στο  Μontaner Di Sarnede ένα Χωριό κοντά στην ιστορική πόλη του Vitorio Veneto και σε απόσταση 60 χλμ βόρεια από τη Βενετία βρίσκεται το ελληνορθόδοξο γυναικείο Μοναστήρι της Αγίας Βαρβάρας και Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

 

 Ένα ακόμη κέντρο Ορθοδοξίας που δίνει τη δική του ζωντανή μαρτυρία μέσα στην καρδιά του Καθολικισμού. Είναι επανδρωμένο με 4 αδελφές και της Συνοδείας ηγείται η Γερόντισσα Σεβαστιανή Αποστολάκη. Ιερέας του Μοναστηριού είναι ο σεβαστός ελληνομαθής Αρχιμανδρίτης π. Αθηναγόρας Φασιόλο. Το Μοναστήρι επισκέφτηκε κατά την τελευταία επίσκεψή του στην Ιταλία και η Αυτού Θειωτάτη Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ Βαρθολομαίος.
 
Λόγω Βραχυκυκλώματος όμως στο πεπαλαιωμένο δίκτυο του κτηρίου δυστυχώς το Καθολικό της Μονής μαζί με τις παρακείμενες αποθήκες καταστράφηκαν ολοσχερώς από πυρκαγιά! Το κτίσμα του Ναού έχει υποστεί στατικά προβλήματα και πιθανόν θα κατεδαφιστεί.

 

Η προσπάθεια ανακαίνισης του Μοναστηριού που είχε ξεκινήσει εδώ και καιρό και προχωρούσε αργά λόγω των πενιχρών εσόδων του Μοναστηριού, σταμάτησε άδοξα και κανείς δεν γνωρίζει γιατί ο Θεός επέτρεψε τη δοκιμασία αυτή.

 

Έχοντας εμπιστοσύνη στην αγάπη και Πρόνοια του Θεού, η Συνοδεία της Μονής, ο Ιερέας και οι πιστοί της περιοχής, ορθόδοξοι αλλά και καθολικοί, ξεκινούν μια προσπάθεια για την ανοικοδόμηση του Καθολικού και των απαραίτητων χώρων για τη λειτουργικότητα του Μοναστηριού. Σ΄αυτή τους την προσπάθεια χρειάζονται όμως και την αρωγή των ελληνόφωνων εκκλησιαστικών μέσων ενημέρωσης.


Όσοι έχουν τη δυνατότητα ας βοηθήσουν στην προσπάθεια ανοικοδόμησης αυτού του κέντρου της Ορδοδοξίας στην Βόρεια Ιταλία.
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε σας παρακαλώ στον ιερέα του Μοναστηριού π. Αθηναγόρα Φασιόλο. Τηλ.: 0039 338 6439390 ή το email: athenagoras@libero.it 

Στην τελευταία φωτογραφία ο τραπεζικός λογαριασμός για όσους μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν.

Ευχαριστούμε τον φίλο που μας απέστειλε το θέμα