ΙΣΚΕ: «Είναι άδικο, να πληρώνουν οι Κληρικοί, την λεηλασία που έγινε στην Ελληνική οικονομία»

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 24/05/2011

Ο Ιερός Σύνδεσμος των Κληρικών της Ελλάδος (Ι.Σ.Κ.Ε) μετά τα δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, που αφορούσαν την περικοπή του μισθού των Κληρικών έως και 50%, επικοινώνησε με το Γραφείο του Υφυπουργού Οικονομικών κου Φιλίππου Σαχινίδη, απ´ όπου την 4.5.2011 είχε λάβει την διαβεβαίωση ότι δεν τίθεται θέμα διακοπής της μισθοδοσίας των Κληρικών. Η απάντηση, στο νέο θέμα που προέκυψε, ήταν στο ίδιο πνεύμα, λέγοντας μας πως σωστό είναι, να μένουμε στα λόγια του Υπουργού και όχι στα δημοσιεύματα των εφημερίδων.

Παρ´ όλα αυτά, επειδή η ανησυχία των Κληρικών εντείνεται, και επειδή δεν γνωρίζουμε ποιοι κρύβονται πίσω από τα σενάρια τα οποία βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ο Ι.Σ.Κ.Ε καλεί τα μέλη του σε επαγρύπνηση και καλεί όλους τους Κληρικούς της Ελλάδος να ανταποκριθούν σε ενδεχόμενο κάλεσμα για ΠΑΝΚΛΗΡΙΚΗ συνέλευση σε τόπο που θα ορισθεί έγκαιρα για την λήψη αποφάσεων.

Θεωρούμε πως είναι άδικο, να πληρώνουν οι Κληρικοί, την λεηλασία που έγινε στην Ελληνική οικονομία, την στιγμή μάλιστα που είχε τεθεί ως όρος, η μισθοδοσία του Ιερού Κλήρου, όταν δόθηκε η Εκκλησιαστική  περιουσία στο κράτος.