Ο κλήρος και από τις κερκίδες στηρίζει τη νεολαία

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 24/05/2011

Λαμπρή ατμόσφαιρα ενθουσιασμού και χαράς επεκράτησε, κατά την Διενοριακή Εορτή Λήξεως Ιεραποστολικού Έργου (Κατηχητικών Συνάξεων, Νεανικών Συντροφιών Γυμνασίου - Λυκείου και Πολιτιστικών και Αθλητικών Δραστηριοτήτων 2010-2011), που διοργάνωσε με την ευχή και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρα, το γραφείο νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως, το βράδυ της Κυριακής 22 Μαΐου 2011.

Η όλη εκδήλωση φιλοξενήθηκε από τον Δήμο Φυλής στο υπερσύγχρονο Δημοτικό Στάδιο Φυλής, όπου συγκεντρώθηκαν περί τούς 2000 νέους, νέες, και θεατές.

Κατ΄ αυτήν δόθηκε η δυνατότητα στους παρόντες να παρακολουθήσουν τους Τελικούς Αγώνες του Ποδοσφαιρικού Τουρνουά των ενοριών της Τοπικής Εκκλησίας, αγώνες στίβου των μαθητριών των κατηχητικών σχολείων, και λεβέντικους παραδοσιακούς χορούς από ενοριακά χορευτικά συγκροτήματα. Ωραία έκπληξη προκάλεσε η αρμονική εκτέλεση μουσικών λαϊκών συνθέσεων από τα μέλη της Σχολής Μουσικής του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Φυλής.

Στην είσοδο του Δημοτικού Σταδίου έλαβε χώρα πλούσια έκθεση αγιογραφίας, ζωγραφικής και πολιτιστικών έργων τέχνης ενοριών της Μητροπόλεως. Την έκθεση συνόδευε προβολή με Εκκλησιαστικές Νεανικές Δραστηριότητες.

Την Διενοριακή αυτή εορτή Νεολαίας, έκλεισε με ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης της Τοπικής Εκκλησίας κ.κ. Αθηναγόρας, ο οποίος επήνεσε τον Υπεύθυνο και τα Μέλη του Γραφείου Νεότητος, τον Συνεργάτη του Γραφείου και Υπεύθυνο της διοργανώσεως Πρωταθλημάτων και Πολιτιστικών Αιδεσιμολ/το Πρωτοπρ. κ. Δημήτριο Παναγακόπουλο, Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Φυλής, άπαντες τους συνεργάτες κληρικούς και λαϊκούς, που συνέβαλαν στην άρτια οργάνωση και διεξαγωγή της εκδηλώσεως, όσο και τους δημοτικούς και ιδιωτικούς φορείς, οι οποίοι στήριξαν την προσπάθεια της Τοπικής Εκκλησίας.

Ιδιαίτερος ενθουσιασμός από το νεανικό πλήθος και αυθόρμητα χειροκροτήματα συνόδευσαν την αναγγελία του Σεβασμιωτάτου, ότι φέτος για πρώτη χρονιά από την ίδρυση της νεοσύστατης Μητροπόλεως Ιλίου, θα λειτουργήσουν εκκλησιαστικές κατασκηνώσεις.