Η σταύρωση του χριστιανού Κορεάτη

Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 24/05/2011

Ένας 58χρονος νοτιοκορεάτης βρέθηκε προ ημερών σταυρωμένος σε βραχώδη περιοχή κοντά στη νοτιοανατολική Σεούλ. Τα χέρια και τα πόδια του ήταν καρφωμένα σε έναν ξύλινο σταυρό, ενώ στο κεφάλι φορούσε ένα ακάνθινο στεφάνι. Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για αυτοκτονία.

Ο άνδρας, που ήταν οδηγός ταξί, φορούσε μόνο τα εσώρουχά του, ενώ υπήρχε μια πληγή από μαχαίρι στο στήθος του, και γύρω από τον λαιμό του, τα χέρια του και το στομάχι του ήταν τυλιγμένες νάιλον κορδέλες.

Όπως υποψιάζονται οι αστυνομικοί, ο άνδρας, του οποίου το επώνυμο είναι Kim, πέθανε χωρίς καμία βοήθεια, σταυρώνοντας από μόνος του τον εαυτό του. Μάλιστα, πρώτα είχε ανοίξει τρύπες στα χέρια του με ένα ηλεκτρικό τρυπάνι, ώστε τα καρφιά να γλιστρήσουν μέσα.

Γύρω από τον σταυρό, υπήρχαν δυο ακόμα μικρότεροι δεξιά και αριστερά, και ακριβώς απέναντι είχε τοποθετήσει έναν καθρέπτη, πιθανότατα για να βλέπει το μαρτύριό του. Εκεί κοντά υπήρχε μια μικρή σκηνή στην οποία μέσα βρήκαν καρφιά, ένα σφυρί, ένα ηλεκτρικό τρυπάνι, κομμάτια ξύλου και οδηγίες για το πώς να φτιάξεις έναν σταυρό.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο άνδρας ήταν πιστός Χριστιανός και αποδίδουν την πράξη του στα βαθιά του πιστεύω. Ύστερα από ιατροδικαστική εξέταση, βρήκαν ότι ο νοτιοκορεάτης πέθανε από αιμορραγία.