Ο Μητροπολίτης Δανιήλ για τον προκάτοχο του Ηλείας

Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 11/06/2022
 
Αναδημοσίευση από vimaorthodoxias.gr με υπογραφή συντάκτη Σ.Μ.Τ. - Απόσπασμα από ρεπορτάζ για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Κηφισίας:
 
 "Ένα δεύτερο σημαντικό στοιχείο που μάθαμε από τον βιγλάτορα της Εκκλησίας μας Δανιήλ, ήταν τα περί της προσωπικότητος του σπουδαίου Μητροπολίτη Ηλείας Αθανασίου Βασιλόπουλου.
Είχε την εύνοια από τον Θεό να τον γνωρίσει ως νέος φοιτητής και να τον υπηρετήσει, διαδραματίζοντας στην ηλικία των 19 ετών χρέη προσωπικού γραμματέως. Μας είπε πολλά για την εκλογή του, καθώς και για τον αρχοντικό τρόπο με τον οποίο ασκούσε τα διοικητικά του καθήκοντα! Έζησε στιγμές που δεν του άξιζαν και μάλιστα δέχθηκε συκοφαντίες που δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα. Έφυγε εντελώς άδοξα. Αυτή είναι η μοίρα των δικαίων! Ο Χριστός δεν είπε «ει εμέ εδίωξαν και υμάς διώξουσιν»; Αυτό το βίωσε στο πετσί του ο Αθανάσιος!
Και εδώ γεννάται ένα ερώτημα: γιατί μέχρι τώρα δεν εγράφη ένα βιβλίο,με ντοκουμέντα και ιστορίες, το οποίο θα αποκαθιστούσε έστω και εκ των υστέρων την μνήμη του.
Και το βιβλίο αυτό θα έπρεπε να εκδοθεί από τον διάδοχο του Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανό, δεδομένου ότι πάνω στο δικό του έργο πάτησε όλα αυτά τα χρόνια που ποιμένει μετά από αυτόν την Ηλεία από το 1981.
Δυστυχώς το λουλούδι της ευγνωμοσύνης δεν ευδοκιμεί σε όλα τα μέρη!"