Χειροτονία νέου εφημερίου στην Εύβοια

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 16/12/2013

(Ι.Μ.Χαλκίδος) Μια ακόμη χειροτονία τέλεσε ο Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, εμπλουτίζοντας με αυτό τον τρόπο τα ιερατικά μέλη της Τοπικής μας Εκκλησίας.

Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013 το πρωί ο Μητροπολίτης επισκέφθηκε την Ενορία της Καστέλλας του Δήμου Μεσσαπίων-Διρφύων, όπου στον Ενοριακό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, τέλεσε την Θεία Λειτουργία και την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του νέου Εφημερίου της Ενορίας π. Μαρίου Κιαπέκου, θεολόγου εκ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εγγάμου με ένα τέκνο. Από νωρίς το πρωί, οι κάτοικοι της Ενορίας μας υποδέχθηκαν τον Σεβασμιώτατο και συμμετείχαν στην Θεία Λειτουργία και στην χειροτονία, βροντοφωνάζοντας το «Άξιος» στον νέο εφημέριό τους π. Μάριο, τον οποίον με ιδιαίτερη χαρά δέχθηκαν στην Ενορία τους.

Στην συγκινητική και πλήρη θεολογικών στοχασμών προσφώνησή του ο π. Μάριος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Σεβασμιώτατο για την αγάπη και την στήριξή του, ενώ εξέφρασε τη χαρά του για την Ενορία στην οποία θα διακονήσει, εις διαδοχήν του αφυπηρετήσαντος, λόγω ηλικίας και προβλημάτων υγείας, Πρωτοπρεσβυτέρου π. Παναγιώτου Ταυρή, ο οποίος παρέστη συμπροσευχόμενος στην χειροτονία.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, κατά την διάρκεια της ομιλίας του, απευθυνόμενος στον νέο Ιερέα και σε όλους τους παρευρεθέντες, οι οποίοι κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό μέχρι και τον προαύλιο χώρο του, αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή της ημέρας (Παραβολή του Μεγάλου Δείπνου) και παρότρυνε τον νέο Ιερέα να «καλεί» συνεχώς τους ανθρώπους στο Δείπνο της Ευχαριστίας του Θεού, δίχως διακρίσεις και διαχωρισμούς, ενώ, αναφερόμενος στην παρουσία κοινότητος Ρωμά στην Καστέλλα, τόνισε προς όλους ότι όλοι οι άνθρωποι αποτελούν εικόνες Θεού και ο Ιερεύς οφείλει όλους να τους αναζητήσει και να τους καλέσει στην εντονότερη ενεργοποίηση του συνδέσμου τους με τον Ιησού Χριστό και την Εκκλησία Του.

Ο π. Μάριος, λόγω της αδυναμίας των διορισμών Ιερέων σε έμμισθη θέση από το Κράτος, θα παραμείνει στην αναμονή ως άμισθος, βοηθούμενος από την Ιερά Μητρόπολη, την Ενορία του και τους χριστιανούς του.