Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Τρίπολη

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 23/05/2011

Το Σάββατο και την Κυριακή 21 & 22 Μαΐου η Τρίπολη, με κάθε μεγαλοπρέπεια γιόρτασε  τη μνήμη των πολιούχων της, αγίων Νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου. Την παραμονή της εορτής, Σάββατο 21 Μαΐου, τελέσθηκε  ο Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός των αγίων, στον Ιερό Ναό του προφήτη Ηλία και των αγίων Νεομαρτύρων. Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Κυριακή 22 Μαΐου, στον ίδιο Ιερό Ναό, εψάλη ο όρθρος και στη συνέχεια τελέσθηκε η  Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προς τιμήν των πολιούχων. Ανήμερα της εορτής το απόγευμα  έγινε  ο Μεθεόρτιος Εσπερινός των αγίων και ακολούθησε   η λιτάνευση των Τιμίων Λειψάνων των Νεομαρτύρων στην πόλη της Τρίπολης, προς ευλογία των κατοίκων της.

Φέτος το παρών τους έδωσαν οι Μητροπολίτες Καρυστίας και Σκύρου κκ Σεραφείμ ,ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος ,  ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως Αλεξανδρείας κκ. Θεόδωρος, οι Επίσκοποι Ανδρούσης Θεόκτιστος και Επιδαύρου Καλλίνικος,καθώς και ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος.(φωτορεπορτάζ Ευαγ. Μπουγιώτης). 

Παρών ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου  Π.Τατούλης ο βουλευτής της ΝΔ Α.Λυκουρέντζος καθώς οι τοπικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου.