Ο Γερμανός δίνει λύση για τα σκουπίδια

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 14/12/2013

Σε χώρο της Μητρόπολης Ηλείας και Ωλένης θα μεταφερθούν τα σκουπίδια του δήμου Πύργου, σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, που θέλουν τον Μητροπολίτη κ.κ. Γερμανό, να παραχωρεί οικόπεδο, στον δήμο, ώστε να δοθεί επιτέλους λύση στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Όπως γράφει το patrisnews, η παραχώρηση του οικοπέδου της Μητρόπολης, το οποίο σύμφωνα με πηγές, βρίσκεται στα όρια του δήμου Πύργου, έγινε χθες από τον Μητροπολίτη Ηλείας, με τον δήμαρχο του Πύργου, Μάκη Παρασκευόπουλο να υποβάλλει άμεσα, ύστερα από αυτή την εξέλιξη, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αίτημα για την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης ώστε ο δήμος να μπορέσει να «ανασάνει» από τους τόνους απορριμμάτων που βρίσκονται συγκεντρωμένα στην πόλη και τα χωριά.

Εκείνο που αναμένει πλέον η δημοτική αρχή, είναι η υπογραφή της έκτακτης ανάγκης από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Πάτροκλο Γεωργιάδη, που ουσιαστικά θα δώσει τη δυνατότητα στον δήμο του Πύργου να μεταφέρει και να εναποθέσει τα απορρίμματά του στο νέο οικόπεδο αλλά παράλληλα, θα κινήσει διαδικασίες και για εγκατάσταση δεματοποιητή στο σημείο.

Χθες το μεσημέρι, ο δήμαρχος του Πύργου, βρέθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη, Απόστολο Κατσιφάρα, τον οποίο ενημέρωσε για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα του οικοπέδου που πλέον «λύνει τα χεριά
» της δημοτικής αρχής, ενώ η οριστική λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης φαίνεται να είναι θέμα ημερών για τον δήμο του Πύργου.

Το συγκεκριμένο οικόπεδο, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, είναι έκτασης
40 περίπου στρεμμάτων και αποτελεί χώρο που ανήκει στην Μητρόπολη Ηλείας και Ωλένης, που παραχωρήθηκε από τον Μητροπολίτη, ύστερα από συναντήσεις που είχαν μαζί του τις τελευταίες ημέρες τόσο ο δήμαρχος του Πύργου, Μάκης Παρασκευόπουλος, όσο και όλοι οι αντιδήμαρχοι.

Αξίζει να σημειωθεί πως η διαδικασία βρίσκεται πλέον στα «χέρια
» του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Πάτροκλου Γεωργιάδη, ο οποίος μόλις υπογράψει την παράταση έκτακτης ανάγκης, τότε ο δήμος θα μπορεί να πραγματοποιήσει την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Παράλληλα την ερχόμενη Δευτέρα, αναμένεται να υπάρχει εξέλιξη και στο ζήτημα της υπογραφής της Κ.Υ.Α., που θα δώσει τη δυνατότητα στη δημοτική αρχή να μεταφέρει τα απορρίμματα που έχουν ήδη συγκεντρωθεί στα κοντέινερ στο ΧΑΔΑ της Φυλής.