"Δεν έχω σχέση με τη Χρυσή Αυγή"

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 13/12/2013

Παρέμβαση μετά το νέο βίντεο με τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής που δημοσιεύθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, έκανε ο μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος, διαψεύδοντας τα όσα ισχυρίζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος περί ευνοϊκών σχέσεων του κόμματός του με τον ιεράρχη. 

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο μητροπολίτης τόνισε πως "ουδέποτε είχε σχέση το πρόσωπο αυτό με τη μητρόπολη". "Δεν υπάρχει καμία συνεργασία και καμία σχέση" επισήμανε και δήλωσε: 

"Εγώ και κατά το παρελθόν και εύχομαι και κατά το μέλλον, και παρακαλώ το Θεό να μου στηρίζει αυτή την πεποίθηση, ουδέποτε σε διεργασίες πολιτικές και κομματικές και προεκλογικές έχω λάβει μέρος".

Μάλιστα, ο μητροπολίτης Ευστάθιος ανέφερε πως στη Σπάρτη δεν υπάρχει γηροκομείο που να είναι της μητρόπολης. "Υπάρχει ένα γηροκομείο, αλλά εγώ δεν έχω πρόσβαση" είπε.

Κληθείς να δώσει μια εξήγηση για τα λεγόμενα του Νίκου Μιχαλολιάκου, ο κ. Ευστάθιος απάντησε: "Πώς να ξεύρω εγώ πώς σκέφτεται ο καθένας;".

Ερωτηθείς εάν είναι θεμιτό να υπάρχουν ιεράρχες που να διατηρούν σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή, ο ίδιος απέφυγε να τοποθετηθεί σαφώς, λέγοντας: "Δεν θέλω να παρέμβω σε αυτό το θέμα. Ο καθένας για τον εαυτό του πρέπει να δίδει λόγο".

Πηγή: Mega